Af - 07/12-15 11:39; Opdateret: 09/12-15 09:37

Gellerupparken er den værste ghetto - men denne ghetto er mere utrygGellerupparken er den værste ghetto - men denne ghetto er mere utryg

Selv om Gellerupparken skiller sig ud som det suverænt værste ghetto i Danmark, peger ny rapport på anden ghetto som den mest utrygge.

storybild

Bispehaven i det vestlige Aarhus. (Billede: Polfoto)

Som metroxpres i dag kan fortælle, er Gellerupparken/Toveshøj i det vestlige Aarhus landets værste ghetto-område, når man kigger på de fem parametre, som udlændinge- integrations- og boligministeriet bedømmer ghettoer ud fra.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

I forhold til trygheden blandt beboerne er nabo-ghettoen Bispehaven dog markant værre, viser en rapport fra Rigspolitiet, hvor man har udregnet det såkaldte tryghedsindeks.

Se listen: Her er Danmarks værste ghettoer
Se listen: Her er Danmarks værste ghettoer

Faktisk er beboerne i Bispehaven de næstmindst trygge blandt landets ghettoer, og det er på trods af, at de ifølge rapporten har den laveste andel af trygge borgere.

Indekset tager dog højde for flere elementer, og derfor bliver de overgået på den dårlige skala af boligkvarteret Gadehavegård i Høje Taastrup, når det kommer til 'den oplevede tryghed'.

Ifølge rapporten føler cirka kun halvdelen af beboerne i Bispehaven sig trygge, og beboerne oplever samtidig flere nabolagsproblemer end andre udsatte boligområder i landet.

Til sammenligning føler cirka 75 procent af borgere i Gellerup/Toveshøj sig trygge i deres nabolag.

Ifølge vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Aarhus, Leif Benny Kristensen, har politiet i de senere år øget opmærksomheden på Bispehaven som følge af en række epsioder, hvor en gruppe unge har skabt utryghed.

Hjem-IS plages af overfald, røverier og chikane
Hjem-IS plages af overfald, røverier og chikane

Øget fokus
Blandt andet har politiet øget færdselskontrollen og synligheden i området samt øget samarbejdet med lokale netværk og andre myndigheder, forklarer han.

- Vi ved af erfaring fra vores arbejde i Gellerup/Toveshøj, at det tager mere end ét år at få vendt tingene. Det er et langt sejt træk, men vi tror på, at det er de rigtige ting, vi har sat iværk, siger Leif Benny Kristensen.

Metroxpress har tidligere fortalt, at Dansk Supermarked i sommers måtte dreje nøglen om på den lokale Netto, fordi butikken var plaget af hærværk, tyveri og chikane begået af en gruppe lokale unge.

Det er blandt andet eksempler som dette, Østjyllands Politi forsøger at dæmme op for ved at fastholde fokus på området, så borgerne kan blive mere trygge.

- Den gode udvikling i Gellerup/Toveshøj viser, at det med en målrettet og fælles indsats kan lykkes at få vendt kurven. Og det er med den erfaring i bagagen, at vi fastholder vores øgede fokus på Bispehaven, siger Leif Benny Kristensen.

Hærværk lukker ghetto-Netto: Lignende problemer flere steder i landet
Hærværk lukker ghetto-Netto: Lignende problemer flere steder i landet

Han glæder sig samtidig over, at tilliden til politiet er relativ høj blandt beboerne i Bispehaven.

- Borgernes tillid er helt afgørende for os. Når borgerne har tillid til os, så er de mere tilbøjelige til at anmelde de lovovertrædelser de ser eller hører om. Det er en vigtig forudsætning for vores arbejde, at beboerne ser politiet som en medspiller og ikke en modspiller. I de særligt udsatte boligområder er det bestemt ikke en selvfølge, at man anmelder lovovertrædelser til politiet, men det har vi arbejdet meget målrettet for at få ændret på, og det kan vi nu begynde at se resultatet af, siger Leif Benny Kristensen.


LÆS OGSÅ: Færre ghetto-unge begår kriminalitet

LÆS OGSÅ: Trods rådden kørsel: Ghettoer slipper for fotovogne

LÆS OGSÅ: AGF vil finde fremtidige talenter i denne berygtede ghetto

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Michael Dyrby: Ubåds-sagen skal...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
LIGE NU: Politiet rykker ud til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx