Af - 29/09-15 06:16

Aarhus gik all-in: Folkemødet kostede 450.000Aarhus gik all-in: Folkemødet kostede 450.000

Aarhus Kommune skal spare en milliard i de næste fire år. Alligevel brugte kommunen tæt på en halv million på deltagelsen ved Folkemødet på Bornholm.

storybild

Et E-45-bilræs satte på Folkemødet fokus på trængselsproblemerne i Østjylland. Her var borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand Bünyamin Simsek (K) dagens hurtigste. (Billede: Randers Kommune)

Under overskriften 'Rethink' satte Aarhus Kommune i juni alle sejl ind på en hovedrolle ved Folkemødet. 42 personer fra kommunen rejste til solskinsøen, og den endelige regning lød på 456.318 kroner, viser en aktindsigt til metroxpress.

LA raser: Aarhus fyrede 9 millioner af på festuge
LA raser: Aarhus fyrede 9 millioner af på festuge

Målet med satsningen var blandt andet at sætte fokus på udvidelsen af E45, og samtidig stod kommunen for fire events – deriblandt en 'femretters debatmenu', der løb op i 50.000 kroner.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og de fem rådmænd førte delegationen an, men også mere end 30 deltagere fra embedsværket tog turen. Det vækker harme hos Liberal Alliances Lars B. Mathiesen.

Det her er endnu et eksempel på den forkerte og syge mødekultur, vi har i Aarhus Kommune, hvor det hele drives dyrere end i andre kommuner.

- Folkemødet er Roskilde Festival for politikere, og deltagelsen er ikke pengene værd. Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal have 42 mand af sted. Det ville give mening at sende borgmesteren og en kommunal direktør, men det her er ren spild, siger byrådsmedlemmet, der selv takkede nej til turen.

Spare-politikere tog til Broadway-musical for skattekroner
Spare-politikere tog til Broadway-musical for skattekroner

På trods af den store udskrivning var Folkemødet ikke nogen udpræget succes. I hvert fald ikke for rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse (SFB) Thomas Medom (SF)

- Jeg synes ikke, vi har fået nok ud af det. Det kræver så mange ressourcer at trænge igennem på Folkemødet, og for min afdeling var det for meget tid at bruge for de mest travle personer, siger han og tilføjer, at SFB næste år dropper Folkemødet.

Det er endnu ikke besluttet, om Aarhus Kommune gentager satsningen på Folkemødet i 2016.

Spare-politikere rejste for 1.6 millioner
Spare-politikere rejste for 1.6 millioner

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard, der i øjeblikket opholder sig i New York.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx