Af - 21/06-16 12:16

Moske-afsløringer kan koste foreninger: Rådmand vil fjerne støttenMoske-afsløringer kan koste foreninger: Rådmand vil fjerne støtten

Tre foreninger i Aarhus skal ikke have støtte i år, mener kulrurrådmanden. Baggrunden er en undersøgelse lavet efter 'Moskeerne bag Sløret'-dokumentaren.

storybild

(Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/ARKIVFOTO)

I foråret blev de afsløret i blandt andet at have forbindelser til Sharia-råd og drive koranskoler. Nu har en gennemgang af tre foreninger så vist, at de har mere end svært ved at gøre rede for deres aktiviteter i 2015.

Aarhus Kommune har fået revisionsfirmaet BDO til at kigge på Arabisk Kulturforening, Al Nour og Det Sociale Værested på baggrund af de ting, der kom frem i TV 2-dokumentaren 'Moskeerne Bag Sløret'.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Konklusionen lyder, at 'der ikke fra foreningerne er modtaget dokumentation for deres aktivitetsniveau på aktiviteter i 2015.'

Metroxpress kunne i sidste uge afsløre, at 'Arabisk Kulturforening' gennem de sidste tre år har fået over 300.000 kroner i aktivitetsstøtte og lokaletilskud af kommunen, og 91.337 af de kroner er givet i 2015.

Musikhuset i Aarhus får milliongave til nyt lysudstyr
Musikhuset i Aarhus får milliongave til nyt lysudstyr

Nu mener rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (RV), at ingen af de tre foreninger skal have støtte i 2016. Samtidig kræver han, at Det Sociale Værested tilbagebetaler deres lokaletilskud.

- Jeg ønsker, at alle skal følge reglerne og have styr på sagerne. Jeg har tidligere krævet, at en forening tilbagebetaler sit tilskud, og nu gør jeg det igen, siger han.

- Tillid er helt afgørende i et system, der er så tillidsbaseret som det, Byrådet i Aarhus har besluttet. Derfor skal der slås hårdt ned på dem, der slår skår i den tillid, siger Rabih Azad-Ahmad.

Nu er 'M/F Issehoved' blevet døbt: Det ender færgen med at hedde
Nu er 'M/F Issehoved' blevet døbt: Det ender færgen med at hedde


LÆS OGSÅ: Forening bag sharia-moske har fået 300.000 kroner i kommunestøtte

LÆS OGSÅ: Stormoské i Aarhus får dødsstødet

LÆS OGSÅ: Muslimsk friskole vil kigge udskældt sharia-imam efter i kortene

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx