Af - 24/05-16 16:41

WOW: Dansk sci-fi-kortfilm er gået viraltWOW: Dansk sci-fi-kortfilm er gået viralt

Elever fra 3D College Denmark i Grenå, instruktøren Henrik B. Clausen og produktionsselskabet Level Up Pictures har samarbejdet om en sci-fi-kortfilm, der hitter på YouTube.

Her kan du se den dansk-producerede sci-fi-kortfilm 'Arene'. Handlingen udspiller sig i en post-apokalyptisk fremtid, hvor mennesket og maskiner med kunstig intelligens er i krig. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

En gruppe elever fra 3D College Danmark i Grenå har lavet effekter til den flotte sci-fi-kortfilm 'Arene', der er blevet set af over 170.000 på YouTube og Vimeo, hvor den har høstet masser af ros fra brugerne.

Craig er færdig: Hvem er den næste James Bond?
Craig er færdig: Hvem er den næste James Bond?

Mere end 50 mennesker, herunder professionelle skuespillere og stuntfolk fra udlandet, har bidraget til produktionen af filmen, der er blevet til i samarbejde mellem 3D College Danmark, filminstruktør Henrik B. Clausen, produktionsselskaberne Level Up Pictures, Frøstrup Videolab samt Stunt360 - Stunt Services Int.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det er fjerde gang, at elever fra 3D College får lov til at bidrage til en professionel filmproduktion. På den måde stifter de et værdifuldt bekendtskab med erhvervslivet, mens de studerer, mener afdelingsleder på 3D College Danmark Alex Townley Porsborg.

- Når eleverne skal lære et håndværk, giver det virkelig god mening, at de får lov til at samarbejde med eksterne partnere fra erhvervslivet og lave et stykke arbejde for en kunde. De synes, det er spændende, sjovt og anderledes, for det er ikke bare en skoleopgave, men et projekt, hvor en ekstern samarbejdspartner er afhængig af de deres arbejde, siger han til Metroxpress.

Han fortæller, at han ser projektet som ret enestående i Danmark, hvor det ikke ligefrem vælter med science fiction-produktioner.

- Det er klart, at det er noget, der brander os udadtil, og samtidig betyder det noget for de studerende at få lov til at lave noget anderledes, som de fremover vil kunne fremvise i deres portfolio. Der bliver ikke produceret ret meget sci-fi i Danmark, så jeg ser det som et ret unikt projekt her i landet, siger han.

Fotograf: Simon Falkentorp

Producer og partner hos aarhusianske Level Up Pictures Stoyan Yankov mener, at eleverne gjorde et imponerende stykke arbejde i løbet af de cirka otte måneder, det tog at producere filmen, som blev filmet og optaget i Aarhus på blot tre dage.

- Jeg er meget imponeret over de studerendes niveau. Selvfølgelig var det en udfordring, og de blev presset til det yderste for at levere den høje kvalitet, der blev forventet. Men jeg synes, de har gjort et rigtig godt stykke arbejde, siger han til Metroxpress.

'Katastrofal', 'latterlig' og 'elsker den': Refn får hug og hæder for ny film i Cannes
'Katastrofal', 'latterlig' og 'elsker den': Refn får hug og hæder for ny film i Cannes

Siden 'Arene' er blevet lagt ud på internettet, har filmen fået masser af positiv feedback, og mange brugere efterspørger en fuld spillefilm, der foregår i samme univers.

Det er ikke en helt urealistisk tanke ifølge Stoyan Yankov, der fortæller, at instruktør Henrik B. Clausen har ambitioner om at gøre projektet til en film i fuld længde i fremtiden.

- Vi har fået enormt meget positiv feedback. Der er mange, der har skrevet til os, at de gerne vil have, at vi laver en hel spillefilm, hvor vi bygger videre på det univers, som bliver præsenteret i filmen, siger han og tilføjer:

- Det er der en god mulighed for. Selvfølgelig er der nogle faktorer på vejen, men det er slet ikke usandsynligt.

Du kan se sci-fi-kortfilmen i toppen af artiklen.

Skuespillerinde i populær tv-serie: Giv mig lige så meget i løn som min mand
Skuespillerinde i populær tv-serie: Giv mig lige så meget i løn som min mand

Viggo Mortensens danske stædighed hjalp ham i filmrolle
Viggo Mortensens danske stædighed hjalp ham i filmrolle

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx