09/03-16 12:39; Opdateret: 09/03-16 13:37

Patient: Læge var besat af sex med migPatient: Læge var besat af sex med mig

En læge, der er tiltalt for misbrug af sin stilling for at skaffe sig sex med patient, nægter sig skyldig.

storybild

En 49-årig psykiater er tiltalt for at have misbrugt en patients behandlingsmæssige afhængighed ved at have skaffet sig samleje med en kvindelig patient. (Billede: Free/Linnemann Kristian)

En 49-årig psykiater, der er tiltalt for at have misbrugt sin stilling ved at have sex med en af sine patienter, nægter sig skyldig.

Det forklarer han ved Retten i Aarhus, der onsdag har taget fat på den opsigtsvækkende sag om psykiateren, der i 2011 blev dømt i en lignende sag i Norge.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Han er tiltalt for at have skaffet sig samleje med kvinden ved ugentlige behandlingsmøder, mens psykiateren var ansat i et vikariat på psykiatrisk hospital i Aarhus i perioden fra oktober 2013 til august 2014.

- Jeg var ikke forelsket i ham, jeg havde slet ikke de følelser, men det var en slags besættelse for ham (den tiltalte, red.), forklarer kvinden, som lægen er tiltalt for at have haft sex med.

Sjællandsk psykiater overmedicinerede patienter
Sjællandsk psykiater overmedicinerede patienter

Kvinden var i behandling for psykisk sygdom, og selv om den tiltalte var afdelingslæge og kun undtagelsesvist tog sig af behandling af patienter, blev han alligevel behandlende læge for kvinden.

Kvinden har forklaret, at lægen ved flere lejligheder gav hende gaver. Blandt andet gav han hende 2000 kroner til køb af undertøj og 1000 kroner til en tur til Djurs Sommerland sammen med kvindens børn.

Da kvinden skulle på ferie på Club La Santa Sport, tilbød lægen hende desuden 2000 kroner, hvilket hun afslog.

Far til to havde sex med en anden mand: - Jeg er gravid
Far til to havde sex med en anden mand: - Jeg er gravid

Lægen selv har forklaret, at kvinden åbenlyst flirtede med ham, og han erkender, at han følte sig tiltrukket af kvinden.

Han siger dog, at han ikke har haft seksuelle relationer til kvinden i perioden fra oktober til tiden omkring 1. juli 2014, da han var læge for kvinden.

Psykiateren har en lignende sag med sig i bagagen. I 2011 blev han dømt i Norge for at have udnyttet en psykisk syg patient seksuelt.

Hvis psykiateren kendes skyldig i tiltalen, risikerer han op mod et års fængsel for misbrug af en patients behandlingsmæssige afhængighed.

/Ritzau/


LÆS OGSÅ: Anklage: Brugte lægestilling til at få sex

LÆS OGSÅ: Politiet sigter hjerneskadet psykiater for patients død

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Rystet Wozniacki: Publikum ønskede...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx