Af - 16/12-15 08:59; Opdateret: 16/12-15 11:56

Spillegale kriminelle svindler med odds: Især denne landsdel er ramtSpillegale kriminelle svindler med odds: Især denne landsdel er ramt

Politiet jagter spillegale Odsset-tricktyve. Et nyt og stigende problem, advarer Danske Spil.

storybild

(Billede: Polfoto/Bidstrup Stine)

Tricktyverier af dyre Oddset-kuponer er et voksende problem. Særligt i Aarhus, hvor politiet lige nu efterforsker en større række sager med en gruppe snu kriminelle, der har stjålet kuponer med høje indsatser fra stribevis af forhandlere.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Ifølge lederen af Lokalefterforskning i Aarhus under Østjyllands Politi, Anders Uhrskov, drejer det sig om en gruppe på fire til fem gerningsmænd med anden etnisk baggrund, der fortsat er på fri fod.

- Aktuelt har vi et sagskompleks, der fylder en del, og har været stigende. Vi snakker mere end 50 sager fra i år og sidste år, siger Anders Uhrskov til metroxpress.

Uhyggeligt fænomen: Butiksraids er kommet til storbyerne
Uhyggeligt fænomen: Butiksraids er kommet til storbyerne

Han forklarer, at opskriften på fupnummeret ofte er det samme. Plattenslagerne kommer ind i en butik og køber ti Oddset-kuponer til en værdi af ti kroner stykket.

Bagefter drager så de så videre til en anden butik og køber ti nye - men denne gang til tusinde kroner stykket. Under betalingen bruger de så forskellige afledningsmanøvre, der forvirrer ekspedienten så meget, at de kan nå at ombytte kuponerne.

- Så i virkeligheden betaler de 100 kroner, men spiller for 10.000 kroner. Det er økonomiske beløb af en vis betydning, som forhandlerne hæfter for. Så vi ser meget alvorligt på det, siger Anders Uhrskov.

Spillere lænsede Danske Spil for rekord-mange millioner
Spillere lænsede Danske Spil for rekord-mange millioner

Danske Spil advarer
Sagerne fra Aarhus er dog langt fra enestående. Hos Danske Spil har man alene i år registreret 350 sager om tricktyveri med Oddset-kuponer.

- Det har især været et stigende problem siden sommerferien, og vi oplever, at cirka 70 procent af tricktyverierne sker i Jylland, siger kommunikationsmedarbejder Karen Minke og tilføjer, at Danske Spil netop iværksat en oplysningskampagne over for, der skal dæmme for tricktyverierne.

- Vi forsøger at guide forhandlerne til hele tiden at holde fast i kuponen, for det foregår typisk ved, at de afleder ekspedienten og derefter bytter om på kuponen, uden de opdager det, siger hun.

Føtex i Silkeborg er et af de steder, der er blevet ramt af tricktyvenes fupnummer. Læs hvordan tyvene slog til HER

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx