Af - 12/01-17 14:25; Opdateret: 23/01-17 23:18

SF vil have loft over Airbnb-udlejninger: Borgmesteren er skeptiskSF vil have loft over Airbnb-udlejninger: Borgmesteren er skeptisk

Der skal være et loft over, hvor mange dage om året, man kan leje sin bolig ud på Airbnb, hvis man spørger SF. Borgmesteren kan ikke umiddelbart se, hvor der skulle være et problem

SF i Aarhus vil sikre, at korttidsudlejninger ikke fører til spekulationer i at udleje sin bolig via Airbnb. Det skriver de i en pressemeddelelse.

- Der er stor efterspørgsel efter byens almindelig boliger, og de skal først og fremmest være til rådighed for almindelige indbyggere, siger social- og beskæftigelsesrådmand, Thomas Medom (SF).

Aarhus borgmester kan dog ikke se, at der skulle være et problem.

- Jeg har ikke kunnet konstatere et problem. Jeg hører gerne eksempler på problemer. Når folk lejer deres lejlighed ud, giver det jo også en større kapacitet, som forhåbentlig kan give en god oplevelse for de turister, der besøger os, siger Jacob Bundsgaard (S), som mener, at Aarhus som europæisk kulturhovedstad vil have gavn af ekstra kapacitet.

Thomas Medom mener dog godt, at man kan sikre fordelene for begge parter.

- Med et loft kan vi forhindre at mulighederne misbruges, så borgere bliver tvunget til at leje sig ind på korte aftaler uden kontrakter. Samtidig kan dem, der blot ønsker at dele deres bolig ved lejlighed stadig have mulighed for det – til gavn for turister og lokaløkonomien, siger han.

Byen er i år forsøgskommune for deløkonomi i et samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet.

- Partnerskabet er også en ambition om at have nogle muskler, der kan tage snakken med de tjenester. Gennem forsøg undersøger vi, om der er regler, der skal ændres, siger Jacob Bundsgaard, der vil have data, der kan vise omfanget af udlejningen, før man ser på ændringer af reglerne.

- Der er jo ikke grund til at ændre på noget, hvis der ikke er et problem, fastslår han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx