Af - 04/04-16 11:34

Aarhus har landets største skel mellem rig og fattigAarhus har landets største skel mellem rig og fattig

I Risskov har indbyggerne en indkomst efter skat, der er 3,3 gange så stor som i Gellerup, viser ny rapport.

storybild

Gellerup i Aarhus (Billede: Polfoto)

Der er ikke langt mellem de to sogne. Alligevel er der en verden til forskel mellem Risskov og Gellerup.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

De to boligområder har nemlig landets største skel mellem rig og fattig, viser en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

LÆS OGSÅ: Unge piger bruger op til 18.000 kroner på skoletasker

I Aarhus' mest velhavende område, Risskov tjener indbyggerne i gennemsnit 502.000 kroner før skat, hvor indkomsten i 'getto-området' Gellerup ligger på 151.00 kroner. Indkomsten er altså 3,3 gange så stor i Risskov som i Gellerup.

- Der var også forskel på indkomsterne mellem Risskov og Gellerup for 30 år siden, men forskellen er bare blevet markant større, siger analysechef for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Jonas Schytz Juul, der blandt andre står bag rapporten.

LÆS OGSÅ: Byråd smider 13 ældre ud af deres boliger

Tal fra rapporten viser, at det er alle største byer i Danmark, som oplever en stigende forskel på indkomsterne i de rigeste områder og de fattigste områder.

Ifølge Jonas Schytz Juul handler det om at få blandet befolkningsgrupperne, så man ikke ender med rigmandsgettoer og fattigmandsgettoer.

- Det er et spørgsmål om, at man får lavet nogle blandede boligområder. Der er desværre det kendetegnende ved større byer i Danmark, at man bygger områder, som kun rummer alment boligbyggeri eller meget dyre lejligheder, siger Jonas Schytz Juul.


LÆS OGSÅ: Aarhus får kritik: ’Mislykket indsats’ i ghettoerne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx