Af - 17/11-16 16:28

Samsø: Lastbilernes nye genvejs-paradisSamsø: Lastbilernes nye genvejs-paradis

Tilskud til godstransport mellem småøer og fastland har gjort Samsø til et billig alternativ til transport mellem Sjælland og Jylland.

Bildstrecke im Grossformat »
Nordby Den lille bitte by midt på den nordlige tange af Samsø er helt utrolig dukkehus-agtig med gadekær, bindingsværkshuse, finurlige bygninger og stemning. Har man været på køretur i landskabet i nord, er det oplagt at smutte omkring Nordby og spise frokost og gå på eventyrtur rundt mellem de små huse. Vadstrup 1771 – kunstgalleri og café Langt ude på landet, bag marker og tæt på skoven, ligger gården Vadstrup 1771, som er et fredeligt sted med et lille galleri og en café. Børnene kan løbe omkring, mens roen sænker sig hos de voksne cafégæster. Det er også muligt at overnatte her om sommeren, eller man kan købe lidt vin, olivenolie eller andre italienske delikatesser med hjem fra butikken. Vadstrup1771.dk Nordby Den lille bitte by midt på den nordlige tange af Samsø er helt utrolig dukkehus-agtig med gadekær, bindingsværkshuse, finurlige bygninger og stemning. Har man været på køretur i landskabet i nord, er det oplagt at smutte omkring Nordby og spise frokost og gå på eventyrtur rundt mellem de små huse. Ballen Havn Super hyggelige Ballen Havn er et oplagt sted at besøge med ungerne. Giv dem et fiskenet i hånden, og lad dem ligge på bådebroerne og kigge ned i vandet. Der er en poesi og ro i havnen, og selv om der er flere lækre restauranter rundt omkring, er det klart hos Røgeriet, I skal spise fiskefrikadeller og røget fisk. Der er en skøn havnestemning under parasollerne lige udenfor. Rogeriet.com Vesborg Det store fyr helt nede mod syd hedder Vesborg og ligger på toppen af en høj med stejle skrænter og trapper ned til havet. Bølgerne slår kraftfuldt ind, og markerne omgiver stedet med ro. Stedet er magisk, og man kan endda komme op i fyret og se vidt omkring i de danske have. Nedenfor ligger den særdeles hyggelige Café Fruen ved Fyret, som sælger både kager og gaveartikler. Brundby Hotel Et magisk sted midt på øen er Brundby Hotel. Et sted Danmarks rocknavne besøger, hvis der er plads i tour-planen. Tjek spille-kalenderen, og tag så de lidt større børn med til koncert i denne landsby på Samsø. Det er en sjov oplevelse for hele familien, især hvis ungerne ikke er vant til at gå til koncert. Brundby-hotel.dk Ballen Havn Super hyggelige Ballen Havn er et oplagt sted at besøge med ungerne. Giv dem et fiskenet i hånden, og lad dem ligge på bådebroerne og kigge ned i vandet. Der er en poesi og ro i havnen, og selv om der er flere lækre restauranter rundt omkring, er det klart hos Røgeriet, I skal spise fiskefrikadeller og røget fisk. Der er en skøn havnestemning under parasollerne lige udenfor. Rogeriet.com

Samsø er ikke bare en smuk ø, men ny også midt i en billig transportrute for lastbiler mellem Sjælland og Jylland.

En støttepulje giver tilskud til godstransport mellem fastland og småøer i Danmark. Tilskuddet betaler mere end halvdelen af lastbilernes ture og har dermed gjort Samsø til et attraktivt stop mellem Sjælland og Jylland.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det skriver DR Østjylland, der har snakket med en lokal vognmand på øen, som udtrykker bekymring over, at flere vognmænd udnytter det billige pit-stop.

- Lastbilerne holder tit på færgehavnene, og så tager de med morgenfærgerne til Jylland, efter de er kommet ind med aftenfærgen fra Sjælland, siger vognmand på Samsø Søren Peter Kjeldahl til DR Østjylland.

Han udtrykker bekymring over, at nu hvor fastlands lastbilerne er begyndt at udnytte tilskuddet, vil støttepuljen hurtigt blive tømt - til stor ærgrelse for de lokale vognmænd.

Trafikordfører Kim Christiansen (DF), som var med til at vedtage tilskudsordningen, fortæller til DR Østjylland, at han ikke er tilfreds med situationen.

- Når vi laver noget, vi synes, er godt i lovgivningen, så er der desværre altid nogen, der ser en økonomisk fidus i det, siger Kim Christiansen, der nu vil have undersøgt problemets størrelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx