Af - 14/01-16 10:11

Peter måtte holde sig – fire toiletter i træk var ude af driftPeter måtte holde sig – fire toiletter i træk var ude af drift

- Du kan jo selv prøve at forestille dig, hvordan det er at være 68 år og lige ved at skide i bukserne, siger Peter, der måtte opgive at finde et toilet i Aarhus, der virkede.

Bildstrecke im Grossformat »

AFA JCDecaux, der står for de offentlige toiletter i Aarhus, er blandt andet blevet mødt af toiletter, der var fyldt med bænke og cykler.

Få mennesker har prøvet at være lige så trængende, som 68-årige Peter Raasted var det den 24. december sidste år, da han lige ville gå en lille tur, inden julemaden skulle fortæres.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Alle butikker og barer var lukkede, da Peter på vej over Clemens Bro kunne mærke, at han skulle en tur på toilet. Han måtte derfor søge mod et offentligt toilet, men de fire, han mødte, var alle 'ude af drift'.

- Første gang tænkte jeg, 'det er, hvad der kan ske'. Anden gang begynde det at være træls. Da jeg når til den tredje blev det til et 'vorherre bevares', og når den fjerde så heller ikke virkede, bliver man lidt gal i hovedet, siger Peter Raasted.

- Jeg gik jo hurtigere og hurtigere, og til sidst var det med små skridt. Det var rigtig ubehageligt. Du kan jo selv prøve at forestille dig, hvordan det er at være 68 år og lige ved at skide i bukserne, siger Peter Raasted.

Ved 'Start' finder Peter Raasted ud af, at han skal tisse - og så må han ellers gå forvæves fire gange - ved Telefontorvet, Åen, Mølleparken og på Vesterbro Torv - inden han nåede hjem og måtte gøre det, der nu skal gøres, på sit eget toilet. (Grafik: Mikkel Berentsen)

Aarhusiansk madspilds-koncept rykker til udlandet
Aarhusiansk madspilds-koncept rykker til udlandet

Han valgte da også at skrive til kommunen – i det mindste for at få en undskyldning.

- Det er pisse irriterende, når man regner med, at der er mulighed for at bruge de offentlige toiletter. Så må kommunen melde ud, at man ikke kan regne med, at de virker.

Kommunen og det firma, der står for toiletterne, oplever flere forskellige problemer, der gør, at toiletterne lukker ned, blandt andet at de bliver fyldt op med cykler eller bænke. Det kan du læse mere om her.

Spot Festival er klar med de første navne
Spot Festival er klar med de første navne

Peter Raasted var heldigvis tæt på sin bopæl, da han kom til det fjerde toilet, så han nåede hjem i tide. Og ikke nok med, at han juleaftensdag mødte fire lukkede toiletter - mellem jul og nytår var den gal igen.

- Den 28. december gik jeg en tur nede ved lystbådehavnen, og der var jeg ude ved Light House, hvor der står et toilet, som såmænd også var ude af drift, siger Peter Raasted.

Fire drenge politianmeldt for at kaste sne: - Kom frem med sandheden
Fire drenge politianmeldt for at kaste sne: - Kom frem med sandheden


LÆS OGSÅ: Udsatte i Aarhus får nyt opholdssted

LÆS OGSÅ: Aarhus får nyt spillested: Vi vil rumme alt fra jazz til psykedelisk

LÆS OGSÅ: Lokal opbakning til lukningstruede caféer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx