Af - 26/11-15 10:35

Minister efter kritik: Hjemløse-penge kommer tidligere næste årMinister efter kritik: Hjemløse-penge kommer tidligere næste år

Nødherbergene, der skal få hjemløse sikkert gennem vinteren, nåede i år ikke at blive klar til den første sne. Næste år kommer pengene i god tid.

storybild

- Det er simpelthen for sølle, at ministeriet først vil fordele pengene til hjemløseovernatning, når der er risiko for, at frosten er startet, lød det tidligere på ugen fra rådmand i Aarhus. Nu bliver der gjort noget ved det. (Billede: Polfoto/Panduro Jens/Arkiv)

- I år er det for første gang gået galt og lad det så være sidste gang.

Sådan lød det tidligere på ugen fra råmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus, Thomas Medom (SF), da han var ude at kritisere, at Socialministeriet for sent havde givet penge til at opføre vinterherberg til de hjemløse.

Nu ser det ud til, at han får ret. Social- og indenrigsminister Karen Ellemann fortæller til metroxpress, at pengene vil falde tidligere næste år.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Socialstyrelsen har oplyst mig, at pengene i år er blevet fordelt tidsmæssigt i overensstemmelse med vejledningen, og at svarene er sendt 10. november. Men for mig at se er det for sent.

- Socialstyrelsen har derfor lovet mig, at ansøgerne næste år vil få besked tidligere på efteråret, lyder det i et skriftligt svar fra ministeren, der da også godt kan se, at pengene ikke skal falde så sent.

- Selvfølgelig skal de frivillige foreninger have besked i god tid om, at de får penge til nødovernatning. Det er en forudsætning for, at de kan planlægge, før projektperioden begynder i november, fortæller Karen Ellemann.

Hjemløse tog sig af Renee: Nu takker hun dem på en rørende måde
Hjemløse tog sig af Renee: Nu takker hun dem på en rørende måde


LÆS OGSÅ: TV: Obama serverer Thanksgiving-måltid til hjemløse

LÆS OGSÅ: TV: Sabine sagde sit studiejob op for at smøre mad til byens hjemløse

LÆS OGSÅ: Galleri: 500 hjemløse deltog i Hjemløsedagen - se billederne her

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx