Af - 23/09-15 14:44

Minister holder øje med trafikproblemer på E45Minister holder øje med trafikproblemer på E45

Det vækker glæde blandt de østjyske borgmestre, at transportministeren har fokus på motorvej E45's trafikale problemer.

storybild

(Billede: Polfoto/Norde Ernst van/Arkiv)

'Som vi skriver i regeringsgrundlaget, vil vi fra regeringens side kigge nøje på mulighederne for at forbedre forholdene for trafikanterne på E45.'

Sådan lyder meldingen fra transportminister Hans Christian Schmidt, der i et skriftligt svar til Ritzau kommenterer på nye tal fra Vejdirektoratet.

De viser, at trafikken på år er steget med syv procent på de danske motorveje, og her er det især på den østjyske del, at der kommer flere biler.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

At transportministeren har øjnene rettet mod Østjyllands trafikale problemer, vækker glæde hos områdets borgmestre, for de ser et stort behov for, at der bliver gjort noget.

- Tallene har længe talt deres eget tydelige sprog, og vi, der bor i området, har kunnet konstatere trængslen ved selvsyn, siger Jørgen Gaarde, borgmester i Skanderborg Kommune og formand for Business Region Aarhus, i en pressemeddelelse.

- E45 er hovedpulsåren for både pendlere og rigtig mange af de produktionsvirksomheder, vi har i Østjylland, og derfor går det ikke med, hvad der reelt er en ét-spors-motorvej på de mest travle tidspunkter af døgnet, siger han.

Efter MX-afsløringer: Parti forbyder studieture
Efter MX-afsløringer: Parti forbyder studieture

Business Region Aarhus dækker de østjyske kommuner oppe fra Randers og Nordjurs og ned til Horsens og Hedensted, og det er altså her, at man oplever mange flere biler på vejene.

Det skyldes blandt andet, at mange hver dag tager bilen på arbejde til Aarhus, hvor der ofte er kø eller i hvert fald langsom trafik i myldretiden. Derfor bakker borgmester Jacob Bundsgaard også op om, at en udvidelse af E45 skal prioriteres.

- Det er alt for dyrt for det danske samfund, at landets næststørste vækstmotor bliver hæmmet af daglig kø på motorvejen, og vi er derfor meget glade for, at transportministeren fortsat har fokus på at løse dette store problem,” siger han.

Her åbner KFC snart en ny restaurant
Her åbner KFC snart en ny restaurant

Og fokus er også kun det, som transportminister Hans Christian Schmidt fortsat har i forhold til at flå klistret en ekstra vejbane på i hver side af E45, for han kan endnu ikke oplyse, hvornår der skal ske noget konkret på området.

'Der er ikke penge til alle de projekter, som vi godt kunne tænke os. Men disse tal viser, at vi skal gøre noget for bilisterne, så snart der er økonomisk råderum til det,' lyder det fra Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Aarhus får sin første delebil på strøm
Aarhus får sin første delebil på strøm


LÆS OGSÅ: Aarhus har markedsført sig til ny turismerekord

LÆS OGSÅ: To biler totalt udbrændt i Sallings P-hus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx