Af - 30/04-16 08:03

TV: Hvad h...... har de her studerende lige gang i?TV: Hvad h...... har de her studerende lige gang i?

En mand stryger et birketræ, en anden kaster med penge, og en tredje spiller trompet, mens han suser afsted på skateboard - Det går vildt for sig i Aarhus for tiden.

Juridisk Selskab stryger birketræer, bæller champagne og giver konkurrenterne tørt på i deres årlige kapsejlads-video. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Jakkesæt, champagnesabler og en mand, der stryger et birketræ.

Det er blandt ingredienserne i en musikvideo fra jurastuderende på Aarhus Universitet, hvor de både får fortalt, hvor gode de selv er, og hvor dårlige de konkurrerende studier er - og det sker på en ret genial og ret grov måde.

Indslaget er lavet som optakt til årets kapsejlads, hvor 12 studieforeninger dyster om 'Det Gyldne Bækken' og ikke mindst håneretten over hinanden. Kapsejladsen finder rsted på fredag, og det tegner sig allerede nu til at blive en vild kamp.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Bag videoen står altså Juridisk Selskab (JUS), og de får sendt nogle gedigne svinere afsted - blandt andet til psykologerne.

'Ser mig selv i spejlet, kan ikke styre min onani - for jeg husker på, at jeg ikke læser psykologi,' lyder teksten, der blandt andet er skrevet af JUS' kapsejladsansvarlig, Mathias Bartholdy.

Bookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblere
Bookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblere

Hans egen favorit-sviner fra sangen er 'I år, der kæmper ingeniørerne om spotlight, men går kun hjem med et 3D-printet fleshlight.' At det lige skulle være ingeniørerne, der skulle have den med på vejen, er der såmænd en god grund til.

- Det er meget sjældent, at ingeniørerne bliver svinet, og nu har vi været nede og træne samtidig med dem en del gange, og de snakker altid om alt deres udstyr og deres 3D-printere, siger Mathias Bartholdy.

Det hele skal dog ikke kun handle om at svine de andre, for der bliver også spillet gevaldigt på, hvilke fordomme der er om de jurastuderende.

Derfor har man blandt andet givet foreningens formand et strygejern i hånden, og i videoen kan man derfor se ham stryge alt fra en kop til et birketræ.

- Vi vil gerne tage lidt pis på os selv, for der er mange, der måske går og tror, at os fra jura er selvhøjtidelige og ikke har selvironi. Det vil vi gerne sætte til vægs, så vi tog noget meget typisk som at stryge en skjorte, og så handlede det bare om at 'overdo it', forklarer Mathias Bartholdy.

Videoen er da heller ikke kun lavet for at peppe rivaliseringen mellem foreningerne op, men også for at gøre opmærksom på, at de jurastuderende bestemt er med i kampen om at vinde kapsejladsen, selv om de ikke altid får den opmærksomhed.

- Jura bliver aldrig regnet som en trussel, men i de senere år er vi begyndt at have en del, der gerne vil gøre noget ud af det, siger Mathias Bartholdy, der ikke giver meget for, at de hos bookmakerne ikke spås de store chancer.

- Vi er ligeglade med favoritter - vi ved, at vi vinder, siger han.

Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det
Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det

Derfor er Kapsejladsen så vigtig for Aarhus
Derfor er Kapsejladsen så vigtig for Aarhus

LÆS OGSÅ: Uheldige ingeniører: Vi har allerede punkteret tre både

LÆS OGSÅ: Outsider vil overraske: Vi er kapsejladsens Leicester

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx