Af - 29/06-15 12:56; Opdateret: 29/06-15 13:17

Anklager Løkke for løftebrud: Forslag vil koste kommune 1400 medarbejdereAnklager Løkke for løftebrud: Forslag vil koste kommune 1400 medarbejdere

Borgmester kalder det for et "klokkeklart løftbrud," hvis regeringen indfører mindre vækst i det offentlige. Forslaget vil koste kommunerne milliarder.

storybild

Jacob Bundsgaard, Aarhus' borgmester (Billede: S¯rensen Thomas Emil)

I det ny grundlag for Venstre-regeringen, løftes sløret for en plan om at gennemføre besparelser på de offentlige budgetter på én procent og hvis det bliver en realitet, vil Aarhus Kommune blive hårdt ramt.

Massefyringer på vej i Post Danmark
Massefyringer på vej i Post Danmark

Beregninger viser, at det såkaldte "omprioriteringsbidrag", vil koste Aarhus Kommune 1,45 milliarder kroner frem mod 2019. Det svarer til godt 1400 medarbejdere i alt.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Borgmester Jacob Bundsgaard er bekymret for, hvad konsekvenserne kan være og til Århus Stiftstidende siger han, at "Lars Løkke gik til valg på nulvækst, men det her er jo negativ vækst, når der skal spares en procent hvert år. Det er et klokkeklart løftebrud."

Jacob Bundsgaard er dermed på linje med KL’s formand Martin Damm, Venstre borgmester fra Kalundborg. Bundsgaard kalder omprioriteringskravet for en" skjult spareøvelse":

- Enhver kan sige sig selv, at et så stort beløb vil få konsekvenser for den velfærd, vi leverer til borgerne. De her penge kan umuligt findes uden serviceforringelser. De facto er her tale om en slet skjult spareøvelse, der flytter penge fra borgernær service og direkte over i statskassen. Konsekvensen kan kun blive færre hænder til vores børn i daginstitutioner og skoler, plejen af vores ældre, mennesker med handicap og socialt udsatte. Det er en rigtig dårlig start af den nye regeringen og det sætter vores velfærd under pres, forklarer Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Aarhus Kommune skal allerede i 2016 spare 145 millioner kroner, hvis regeringen finder opbakning til forslaget. Jacob Bundsgaard oplyser, at Aarhus Kommune i så fald vil være nødsaget til at finde besparelser allerede efter sommerferien, hvor budgetlægningen starter.

​​​

LÆS OGSÅ: Thulesen Dahl: Vi kunne ikke enes om grænsekontrol og nulvækst

LÆS OGSÅ: Løkke opgiver nulvækst: Det offentlige forbrug vokser

LÆS OGSÅ: Thulesen Dahl: Regnestykket passer ikke med nulvækst

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx