Af - 24/11-15 07:46

Rådmand raser: Hjemløse-herberg kommer alt for sentRådmand raser: Hjemløse-herberg kommer alt for sent

Det er for sølle, at Socialministeriet først uddeler penge til nødherberg i midten af november, så man ikke kan blive klar til vinteren, mener socialrådmanden i Aarhus.

storybild

En hjemløs mand sov på Strøget i København onsdag morgen. Socialminister Eva Kjer Hansen var onsdag morgen kaldt i samråd i socialudvalget for at redegøre for spørgsmål om fattigdom i Danmark. Endvidere har udvalget bedt socialministeren om at redegøre for udmeldinger fra en række humanitære organisationer. Ifølge den seneste rapport fra Det Økonomiske Råd var der i 2004 ca. 165.000 fattige i Danmark. Fattigdomsgrænsen lå på godt kr. 75.000 for en voksen i 2004, skriver rådet på sin hjemmeside. (Jens Panduro/POLFOTO) (Billede: Polfoto/Panduro Jens/Arkiv)

Vintervejret er kommet til Aarhus, og derfor går byens hjemløse en hård og kold tid i møde.

Heldigvis er der to nødherberg på vej, men de kommer for sent, mener rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF). Han giver skylden til Socialministeriet, der først har fordelt pengene til projekterne den 15. november.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Det er simpelthen for sølle, at ministeriet først vil fordele pengene til hjemløseovernatning, når der er risiko for, at frosten er startet, siger han.

- I år er det for første gang gået galt og lad det så være sidste gang, at pengene ikke bliver fordelt mindst et halvt år før vinterkulden og snestorme kan ramme de hjemløse, siger rådmanden.

TV: Sabine sagde sit studiejob op for at smøre mad til byens hjemløse
TV: Sabine sagde sit studiejob op for at smøre mad til byens hjemløse

Hos Blå Kors har de givet sig selv to uger til at blive færdige med deres vinternødherberg, så det kan stå klar til den 1. december, og for at nå det har de ret så travlt.

- Det er klart, at 14 dage ikke er meget, og vi er meget presset for at få det klar til den 1. december. Men vi vil heller ikke udskyde det, for de hjemløse trænger jo til at komme ind på et vinterherberg, siger Poul Jensen, der er leder af Det Blå Sted.

Hjemløs mand skal i retten for 928 ubetalte DSB-rejser
Hjemløs mand skal i retten for 928 ubetalte DSB-rejser

Han så derfor også gerne, at de fik pengene tidligere på året, men det behøver nødvendigvis ikke være et halvt år, som rådmanden foreslår

- Hvis man har planer om at gøre det her hvert år, så burde man kunne behandle det før. Det er fint, hvis det bliver en måned tidligere, for så er det muligt at blive klar, siger han.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Socialministeriet.

Galleri: 500 hjemløse deltog i Hjemløsedagen - se billederne her
Galleri: 500 hjemløse deltog i Hjemløsedagen - se billederne her

LÆS OGSÅ: TV: Se hjemløses vilde danse-moves ved Folkeklubben-koncert

LÆS OGSÅ: Kommune til hjemløse: Vis os dine boner, hvis du vil have støtte

LÆS OGSÅ: Frivillig på herberg: Jeg vidste ikke, der var så mange hjemløse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx