Af - 21/09-15 20:57; Opdateret: 21/09-15 22:16

Spare-politikere rejste for 1.6 millionerSpare-politikere rejste for 1.6 millioner

Mens Aarhus Kommunes borgere i disse dage får med sparekniven har selvsamme politikere og deres udvalg på 15 måneder brugt 1.634.680 kroner på studieture.

storybild

San Francisco - som du kan se på billedet her - var en af destinationerne for aarhus-politikerne. (Billede: Chad Ehlers)

Poltikerne i Aarhus blev i sidste uge enige om, at den står på millionnedskæringer de kommende år. Nu viser en aktindsigt til metroxpress at selvsamme politikere og embedsfolk i gennemsnit har rejst for samlet set 100.000 kroner om måneden til blandt andet New York og Chicago over de seneste på 15 måneder.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Den med afstand dyreste tur var dog Sundheds- og Omsorgsudvalgets 6-dages tur til San Francisco som løb op i 390.868 kroner.

Rådmand afskaffede bus-årskort - så skaffede hun det i fem år til sig selv
Rådmand afskaffede bus-årskort - så skaffede hun det i fem år til sig selv

Dansk Folkepartis sundhedsrådmand Jette Skive var en af de 14 deltagere på turen.

- Vi kan ikke styre en butik ved at sidde og kigge os selv i navlen. Det vigtigste for mig er at dagsordenen på programmet var i orden og det var den, siger hun og henviser til at det blandt andet var her man første gang så en robotteknologi, som man nu vil indføre på sundhedsområdet i Aarhus.

På regningen er også et VIP Afterparty i forlængelse af et arrangement om entreprenørskab.

- Det kan da godt være de har kaldt det VIP Afterparty, men de har jo store armbevægelser derovre i USA, siger hun.

Rejse-regningen får kritik fra Liberal Alliances byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen, der selv har valgt at boykotte udvalgsturene.

- Det er alt for dyrt. Hvorfor kan man ikke bruge Skype? Hvorfor kan man ikke sende én mand over, som så kan komme hjem og holde præsentation bagefter. Det her er et oplagt sted, hvor vi må spare, siger han.

Aarhus-chefer forgyldes for fire millioner
Aarhus-chefer forgyldes for fire millioner

Også den konkrete tur til San Francisco er problematisk.

- Jeg undrer mig over, hvorfor det er nødvendigt med VIP Afterparty-billleter. Og det er netop den kultur jeg ønsker at gøre op med. Det kan godt være, det er indenfor loven, men jeg mener altså, at det er dårlig dømmekraft.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx