Af - 30/03-16 09:57

Aarhusianske Læreres arbejdspladser koster 33 millionerAarhusianske Læreres arbejdspladser koster 33 millioner

Kommunen har spenderet løs uden at tænke langsigtet, mener LA. Rådmand afviser kritkken.

storybild

Risskov Skole har fået 932.460 kroner til at opjustere de fysiske rammer på skolen, så lærerene har medarbejderpladser, hvor de kan sidde og forberede deres undervisning. (Billede: Polfoto)

Nye arbejdslokaler og nyt inventar.

Ifølge en aktindsigt foretaget af Metroxpress har Aarhus Kommune i perioden 2014-2015 formøblet 33,5 millioner kroner på at imødekomme folkeskolereformens krav om, at skolernes lærere og pædagoger skal have medarbejderpladser, hvor de kan sidde forberede deres arbejde.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Liberal Alliances byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen mener, at kommunen som udgangspunkt leve op til lovgivningen på området. Men pointerer samtidig, at der på flere aarhusianske folkeskoler i øjeblikket bliver justeret og blødt op omkring tilstedeværelseskravet i lærerenes overenskomst.

- Og så kan vi stå i endnu en situation, hvor kommunen har brugt en masse millioner på at ændre noget, for kort tid efter at ændre det tilbage, siger Lars Boje Mathiesen.

Skole bruger ni millioner på nyt lærerværelse
Skole bruger ni millioner på nyt lærerværelse

Han fremhæver blandt andet tiendeklasse-centeret Center 10 Aarhus High School, der blev oprettet så sent som i 2009, men nu står til at blive lukket i sommeren 2017.

- Der er blevet brugt rigtig mange penge på det tiendeklassecenter, og nu skal man så flytte både lærer og elever ud andre skoler, hvilket jo også vil koste ekstra i endnu nye ombygninger. Kommunen skal simpelthen blive bedre til at langsigtet i stedet for bare at bygge løs i blinde, siger Lars Boje Mathiesen.

Lærere glæder sig over opgør med måltyranni
Lærere glæder sig over opgør med måltyranni

Børn- og ungerådmand Bünyamin Simsek (V) afviser, at kommunen har brugt løs på lærerne uden at tænke langsigtet.

- Da reformen blev vedtaget, skulle det pludselig gå stærkt. Der er også rigtig mange af vores skoler, der har investeret flere penge til at gøre mere end det, som reformen lægger op til. Men de penge er absoult ikke spildte. De er investeret i at fremtidssikre rammerne for vores lærere, siger han.


LÆS OGSÅ: Professor: To lærere er ikke så godt som lange skoledage

LÆS OGSÅ: Skoleledere håber på bedre forberedte lærere

LÆS OGSÅ: Lærerflugten fra folkeskolen bliver ved

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritiserede Donald Trump: Nu bliver...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
10-årige Johanne svækkes dag for dag:...
bt.dk
Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx