Af - 14/12-15 09:45; Opdateret: 14/12-15 14:52

Aarhus gemmer på 311 bunkere - og du kan leje en af demAarhus gemmer på 311 bunkere - og du kan leje en af dem

Det er muligt at leje sig ind i en af Aarhus’ mange bunkere, og det er en oplagt mulighed for kulturarrangementer, lyder opfordringen.

Bildstrecke im Grossformat »

De færreste ved det, men Aarhus er faktisk fyldt med bunkere, der er blevet bygget til beskyttelse under Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Faktisk gemmer byen på 311 af dem, og de fleste er mulige at leje, eftersom der ikke længere er den store udsigt til, at de skal bruges til deres oprindelige formål.

- Nogen af dem er ikke egnet til det, og der er andre, som ligger på privat grund eller for eksempel inde midt i en børnehave, men i princippet kan de alle lejes ud, siger Thorbjørn Jørgensen, der er beredskabsinspektør ved Aarhus Brandvæsen, og som står for udlejning af byens bunkere.

Lige nu er 20 af dem lejet ud til blandt andet musikere, en alternativ behandler og folk, der bruger dem til opmagasinering.

Tørk Egeberg bruger sin bunker til spillet 'Escape Aarhus', hvor du har en time til at løse gåder for at slippe ud af den ellers aflåste bunker. Det kan du læse mere om her, eller du kan se ham ham vise rundt i sin bunker i videoen herunder.

Aarhus gik i sort
Aarhus gik i sort

Hos denne danske pølsemand kan du betale for en hotdog til en hjemløs
Hos denne danske pølsemand kan du betale for en hotdog til en hjemløs


En, der tidligere har lejet en bunker, er Annette Damgaard Hansen fra foreningen Skjulte Steder.

Hun var projektleder på Kulturbunker 2013, hvor de prøvede at bruge bunkerne til mikroevents, og hun mener, at der mangler tiltag, hvor folk bliver inviteret ned i bunkerne.

- Jeg håber, at vi vil se flere kulturelle arrangementer i de her bunkere i fremtiden, og det ville være en god idé at benytte dem i forbindelse med, at Aarhus er kulturhovedstad i 2017, siger Annette, der selv er programmedarbejder på Aarhus 2017.

- Det er et minimalt publikum, som kan deltage, men det er intimt og hyggeligt. Bunkerne kan faktisk mange ting, siger hun.

På det punkt er Thorbjørn Jørgensen enig.

- Det er kun fantasien, der sætter grænser, siger han.

Lønkaos i regions tolkefirma
Lønkaos i regions tolkefirma


LÆS OGSÅ: Flere Aarhus-studerende brokker sig hvert år over krænkende rusture

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx