Af - 26/04-16 17:38

'Fræk' Samsøfærge vælter sig i lummer opmærksomhed'Fræk' Samsøfærge vælter sig i lummer opmærksomhed

Rederiet vil dog ikke kalde færgen M/F Issehoved. Men navnet får de svært ved at slippe af med, vurderer ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Det har udløst en flodbølge af lumre kommentarer på de sociale medier i det forgangne døgn, at den nye færge mellem Samsø og Aarhus skal hedde M/F Issehoved.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Mange har påpeget, at navnets klang helt åbenlyst skaber uheldige associationer til kvinders nedre dele. Men det har været aldrig intentionen at få folk til at tænke i de baner, lyder det fra Hans Christian Hesseldal, der er bestyrelsesmedlem i rederiselskabet Samsø-Aarhus Expressen A/S.

- Færgen kom til at hedde Issehoved, fordi Issehoved er nordspidsen på Samsø. Og så er der en eller anden skarp journalist et eller andet sted, der mener, at der skal sættes M/F foran for motorfærge. Men det her altså en aluminiums-katemaranfærge og under ingen omstændigheder en M/F-færge, forklarer Hans Christian Hesseldal.

WTF!? Ny Samsø-færge har fået et bizart og lummert navn
WTF!? Ny Samsø-færge har fået et bizart og lummert navn

Han tilføjer dog, at rederiet har været glad for den massive omtale, som færgenavnet har medfødt.

- Hvis vi havde kunne udtænke det her på forhånd, havde det været fantastisk. Men det tror jeg ikke, vi kan prale af. Det er helt tilfældigt. Men det har givet en enorm opmærksomhed og sat Issehoved og færgeruten på landkortet. Så vi kunne ikke have bedt om mere, siger Hans Christian Hesseldal.

Han understreger samtidig, at der ikke vil komme til stå M/F på siden af færgen, når den til juni skal sejle sin allerførste passagertur.

- M/F har aldrig været en del af navnet og bliver det heller ikke i fremtiden. Skibet kommer til at hedde Issehoved, og sådan er det, siger han.

Ny færge sejler direkte mellem Samsø og Aarhus
Ny færge sejler direkte mellem Samsø og Aarhus

Branding-ekspert: Bevar navnet
Ifølge branding-ekspert og direktør i Have Kommunikation, Christian Have, får rederiet dog svært ved at undgå, at folk fremover vil kalde færgen M/F Issehoved i stedet for bare Issehoved.

- Det er en sjov historie, som optager medierne og befolkningen. Hvis rederiet ændrer på navnet, og der bliver lavet en stor sag ud af det, kan de være fuldstændig sikre på, at folk bliver trodsige. Og så bliver navnet M/F Issehoved for alvor banket fast, siger Christian Have.

Rederi overvejer at udskifte ny Samsø-færges lumre navn
Rederi overvejer at udskifte ny Samsø-færges lumre navn

Han synes i stedet, at rederiet skal bevare M/F i navnet, fordi det skaber stor synlighed og god branding, hvis ellers man har lidt humor.

- Jeg tror på mange måder, at de på bundlinjen vil kunne se, at der er rigtig mange, der gerne vil have en tur på en færge med sådan et navn, siger Christian Have.
Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx