Af - 27/09-16 23:22

Unge sparer tusindvis af kroner på online studiebøgerUnge sparer tusindvis af kroner på online studiebøger

20-årige Victor, der til daglig studerer i Aarhus, skiftede inden studiestart de tunge studiebøger ud med online bøger. En stigende tendens blandt unge, lyder det fra ekspert på området.

storybild

20-årige Victor Tobias Pedersen har sparet mange penge ved at købe online studiebøger frem for de fysiske af slagsen. (Billede: Privatfoto)

Sidste år fik en ung aarhusiansk iværksætter - træt af tunge tasker og dyre bøger - tre millioner kroner fra investorer til at videreføre hendes idé om at sælge billige studiebøger online.

22-årige Camilla har fået tre millioner til 'studiebøgernes Spotify'
22-årige Camilla har fået tre millioner til 'studiebøgernes Spotify'

- Det var super irriterende, at man skulle slæbe rundt på alle de bøger, og så blev ideen ligesom født der, sagde stifteren af Lix.com, Camilla Hessellund Lastein, dengang til metroxpress om hendes egen studietid.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Et år senere nyder Victor Tobias Pedersen nu godt af, at han kunne købe sin studie-bogpakke på lix.com.

- Det er første gang, jeg køber online-studiebøger, men jeg er meget glad for de penge jeg har sparet, skriver han til metroxpress og fortæller, at det var tutorerne, som anbefalede ham at gå på nettet.

Flere studerende får deres studiebøger på ulovlig vis
Flere studerende får deres studiebøger på ulovlig vis

Victor, der skulle købe bøger til 1. semester på Erhvervsakademi Aarhus, skyder på, at han har brugt 950 kroner på sin bogpakke, der i fysisk form ville have kostet 2100 kroner. Så han er ganske tilfreds.

- Det er ikke det fedeste som studerende at bruge så mange penge - taget i betragtning af, at nogle af bøgerne ikke skal bruges efter 1. semester. Det lidt øv at bruge 300 kroner på en bog, man ikke skal bruge fremover, lyder det fra Victor.

Digital trendanalytiker hos Elektronista Media genkender tendensen.

Forlag ripper studerende med minimale ændringer
Forlag ripper studerende med minimale ændringer

- Man ser abonnementer på alle fronter - Netflix, Spotify og så videre - så det er indlysende, at der også findes en stigende tendens i online studiebøger. Det har altid været kendt, at studiebøger er dyre og tunge at slæbe rundt på. Derudover giver det en flexibilitet, hvor man kan studere på farten og i udlandet på en nemmere og helt anden måde, siger Christiane Vejlø.

Hun forventer, at kurven vil fortsætte med at stige, da det er helt naturligt udvikling, og at det er helt naturligt for unge at bruge digitale bøger i forvejen.

Studerende vil have det brugt og billigt
Studerende vil have det brugt og billigt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx