Af - 05/01-16 13:58

Søren Pind afviser DF's ønske om lukning af omstridt moskeSøren Pind afviser DF's ønske om lukning af omstridt moske

Justitsminister Søren Pind afviser at iværkssætte en rigsadvokatundersøgelse af, om Grimhøj-moskeen kan lukkes. 'Skuffende', lyder det fra DF.

Bildstrecke im Grossformat »

Der vil ikke blive igangsat en rigsadvokatundersøgelse af, om den omstridte moske på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus kan lukkes med henvisning til grundloven.

Sådan lyder udmeldingen fra justitsminister Søren Pind (V) i et skriftligt svar til DF's gruppeformand, Peter Skaarup.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Svaret kommer efter, at Peter Skaarup tilbage i november sidste år bad justitsministeren om at redegøre for sin holdning til en lukning af moskéen i et såkaldt paragraf-20-spørgsmål.

Anledningen var en udtalelse fra Grimhøj-moskéens formand, Oussama El-Saadi, der i en artikel i metroxpress svarede, at terrorangrebet i Paris var Vestens egen skyld.

Moské-formand om terrorangreb: Det er Vestens egen skyld
Moské-formand om terrorangreb: Det er Vestens egen skyld

- Det er skuffende, at når vi nu har fået en ny regering, der gerne vil være skarpe i retorikken om at bekæmpe radikalisering og rekruttering til hellig krig, at den så ikke vil sætte handling bag ord, siger Peter Skaarup, der henviser til, at grundloven giver mulighed for, at en forening kan opløses, hvis den virker ved trusler om vold.

- Og her må man sige, at listen over horrible udtalelser med støtte til selvmordsbombere og Islamisk Stat er alenlang fra Grimhøj-moskeens side, siger han.

LÆS OGSÅ: Efter terror-udtalelser: Vil have minister til at lukke omstridt moske

LÆS OGSÅ: Brandattentat mod dansk moske

LÆS OGSÅ: TV: Kom med indenfor i Danmarks største moské

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx