Af - 20/04-16 08:56

Verdens største topmøde for idræt rammer denne danske byVerdens største topmøde for idræt rammer denne danske by

Internationalt idrætstopmøde kommer næste år til Aarhus, men ifølge SF får byen ingenting ud af det.

storybild

Topmødet skal afholdes i april 2017 i Aarhus. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Aarhus skal om et år være vært for det internationale idrætstopmøde Sportaccord Convention. Det er netop blevet besluttet på dette års topmøde, som foregår i Lausanne.

Det betyder, at flere tusinde delegerede næste år på denne tid indtager Aarhus, og det giver ifølge de danske arrangører unikke muligheder for at knytte bånd til en række internationale idrætsforbund og medlemmer af eksempelvis den olympiske komite.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Samtidig regner man med, at de 1.500 til 1.800 gæster vil give ekstra travlhed i Aarhus' hoteller og restauranter.

- Det er et scoop, at Aarhus næste år skal være værtsby for verden største internationale idrætstopmøde. Vi får en enestående lejlighed til at fremvise de mange kvaliteter, Danmark og Aarhus kan byde på.

Aarhusiansk spareplan på plads
Aarhusiansk spareplan på plads

- For Aarhus er det en særlig glæde at kunne byde velkommen til dette topmøde i forbindelse med, at Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad 2017, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus (S).

Det er dog ikke alle i Aarhus, der er glade for tildelingen af stormødet. SF-rådmand Thomas Medom forstår ikke, hvorfor kommunen vil bruge penge på Sportaccord Convention midt i en sparetid.

Politiker har fundet Aarhus' milliard-besparelse: Eksperterne tvivler
Politiker har fundet Aarhus' milliard-besparelse: Eksperterne tvivler

- Vi får ikke flere events til Aarhus, bare fordi idrætstoppen kommer til Aarhus og holder en dyr kongres på første klasse. Det virker som skattekroner smidt ud ad vinduet. Og det endda i en tid hvor vi har været igennem en stor spareplan, siger han og fortsætter.

- Jeg tror ikke på, at der er hverken arbejdspladser eller idrætsbegivenheder for Aarhus i Sportaccord Convention. Kun et stort hul i kommunekassen.

Det er Aarhus Kommnune og Region Midtjylland, der i fællesskab finansierer afholdelsen af topmødet.

Slut med papir: Her kan man snart kun få klippekort på mobilen
Slut med papir: Her kan man snart kun få klippekort på mobilen

Sportaccord Convention danner rammen om en lang række møder blandt de internationale specialforbund og fora for værtsbyer og eventafviklere. Det forventes at en lang række internationale medier vil dække topmødet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx