Af - 04/02-16 09:24

Kampen om hjertebørn: Skejby Sygehus har givet forkerte oplysningerKampen om hjertebørn: Skejby Sygehus har givet forkerte oplysninger

Aarhus Universitetshospital har i et notat, der er sendt til Sundhedsstyrelsen, givet misvisende informationer, der skulle hjælpe dem i kampen om at beholde afdeling for hjertebørn.

storybild

(Billede: Polfoto/Norde Ernst van)

Ledelsen på Aarhus Universitetshospital i Skejby har sendt en række misvisende oplysninger til Sundhedsstyrelsen i kampen om at blive det eneste sted i landet, der udfører børnehjertekirurgi. Det skriver Jyllands-Posten.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Avisen har gennemlæst et notat på 102 sider, som hospitalet har sendt til Sundhedsstyrelsen, og der er beskrevet flere fejl, som taler hospitalet op i kampen for at beholde afdelingen for børnehjertekirurgi.

Blandt andet er der en beskrivelse af "Børnekardiologerne på Børneafdelingen", selv om der rent faktisk kun er én uddannet børnekardiolog. Og så skulle der være finansieret et professorat med særlig henblik på udvikling af MR til børnehjerte-undersøgelser.

- Det er rigtigt, at det er inden for MR-scanning, men det er forkert at sige, at det er specifikt for børn, siger Won-Yong Kim, der besidder professoratet.

Lækket notat: Riget slår Aarhus i kampen om hjertebørn
Lækket notat: Riget slår Aarhus i kampen om hjertebørn

En tredje ting er, at der på Center for Medfødte Hjertesygdomme skulle være ansat fem speciallæger med årelang erfaring, som "varetager dette område i fuldtidsfunktioner uden forpligtigelser andre steder".

Den mest erfarne af de fem har dog opsagt sin stilling, og en anden af de fem har rent faktisk andre forpligtelser, skriver Jyllands-Posten. Børnehjertelæge Keld Sørensen, der stoppede på hospitalet i 2015, har også taget et kig på notatet.

-Der er sminket mange steder, hvor der var åbenlyse centraliseringssvagheder på Skejby, siger han.

Lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, Claus Thomsen, erkender fuldstændigt, at "der er nogle steder, hvor vi har formuleret os upræcist," som han siger til Jyllands-Posten.

Kæmpe millionhandel: Universitet køber sygehus
Kæmpe millionhandel: Universitet køber sygehusLÆS OGSÅ: Her er de sportsgrene, der giver flest skader

LÆS OGSÅ: Anklage: Brugte lægestilling til at få sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx