Af - 08/07-15 15:47

Handlekraft, musik og økologi: Her er de ni forskelle på københavnere og aarhusianereHandlekraft, musik og økologi: Her er de ni forskelle på københavnere og aarhusianere

Livsstilseksperten Anne Glad fra "Kender du typen" følger trends og tidsånden - og spørger man hende, er der især ni områder, der gør aarhusianerne anderledes end københavnerne.

Bildstrecke im Grossformat »

1. Aarhusianerne er for det første meget unge. Mere end 20 procent er studerende og det er skønt at bevæge sig rundt i en by, der summer af ungdom!

2. Der er mange flere gode restauranter i Aarhus, der bliver bakket op af indbyggerne. Der er flere restauranter pr. indbygger og flere eksperimenterende koncepter. Når jeg holder trend-foredrag i Aarhus, er det tit med udgangspunkt i nye madkoncepter. I København er det snarere store kæder, der fylder.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

3. Musik er en større del af Aarhus’ DNA. Der er den gamle arv fra Gnags, TV-2 og Helmig, men byen er stadig i gang og kommer ofte med nye musikkoncepter som SPOT og Northside, som er nye måder at skabe koncertoplevelser på. Det er umuligt at komme uden om musikken i Aarhus.

4. Byen ligger tæt på skov og strand og det er en stor del af byens selvfortælling. Mange byer prøver at brande sig på det - men her er det sandt og det bliver brugt aktivt.

5. Københavnerne har Irma, Aarhusianerne har Føtex. Føtex, Bilka og de butikker springer nemlig ud af aarhus-området og det gør det klart, at aarhusianerne har en forkærlighed for Føtex. Aarhusianerne holder af økologi.

Ny i Aarhus? Her er seks råd du ikke kan leve uden
Ny i Aarhus? Her er seks råd du ikke kan leve uden

6. Aarhusianske mænd er mere “groomede” end de københavnske. De gør mere ud af påklædningen. Man ser simpelthen flere midtjyske designerbriller og flere blomster på indersiden af skjorteflippen. Københavnske mænd er mere sjuskede.

7. Aarhus har siden starten af 1900-tallet haft arkitekturen som en del af selvforståelsen med Arne Jacobsens Rådhus og Regnbuen på ARoS. Markante bygningsværker har gjort, at arkitektur er blevet en del af selvforståelsen og det er aarhusianerne gode. Man har en ambition om at lave noget, der er vildt og blivende.

Havnefronten udvider med ny havlegeplads
Havnefronten udvider med ny havlegeplads

8. Aarhusianerne er mere handlekraftige, fordi byen er mindre og der er et mindre hierarki, der styrer byen. Byen minder på den måde lidt om Korsbæk.

9. Aarhusianerne er bilister. Byen er så kuperet, hvor København er ret flad. Det betyder også, at byen aldrig bliver en cykelby som i københavn, men det gør den visuelt fantastisk.

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx