Af - 26/10-15 14:04

Butikker advarer om trafikkaos: - Centrum er brudt sammenButikker advarer om trafikkaos: - Centrum er brudt sammen

Mandag aften er der borgermøde om en ny trafikplan for Aarhus midtby, og står det til foreningen Strøget Aarhus, så skal bilisterne have det noget nemmere.

storybild

(Billede: Polfoto/SØlbeck Christian Klindt)

Mandag aften er borgere og erhvervsliv i Aarhus inviteret til møde af kommunen. Emnet er en ny trafikplan, der skal afløse den eksisterende fra 2005, og den skal gøre det muligt for endnu flere mennesker at komme ind, ud og rundt i midtbyen.

Her er der mulighed for at påvirke udviklingen af planen, og det vil man gerne hos foreningen Strøget Aarhus, hvor man mener, at bilerne slet ikke bliver tilgodeset nok.

- Der er et bilfjendsk flertal i kommunen, der gør det sværere at få bilerne ind til byen. Men hvis man ikke kan køre ind til centrum, så får handlen herinde problemer, og til sidst lukker butikkerne, siger formand Lars Svendsen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Han understreger, at det er den yderste konsekvens, men han er overbevist om, at hvis bilisterne synes, at det er for besværligt at komme ind til centrum, så bliver folk væk. Og lige nu er forholdene for bilisterne ikke gode.

- Trafikken i centrum er mere eller mindre brudt sammen. Problemet er, at man udvider og bygger for meget på en gang, og så kan folk simpelthen ikke komme frem og tilbage, siger Lars Svendsen.

Ny app rullet ud i Aarhus: Mindsker madspild og sparer dig penge
Ny app rullet ud i Aarhus: Mindsker madspild og sparer dig penge

Han frygter, at det får flere og flere til at vælge storcentrene rundt omkring i forstæderne, og derfor går han til møde med en klar opfordring til politikerne i Aarhus.

- Det skal være lettere og mere ubesværet at køre sin bil ind til centrum. Så må man lige for en stund glemme planerne om byparker og sådan noget, siger han og foreslår blandt andet at lave flere flersporede veje helt ind centrum.

Universiteterne i Aarhus og København snupper de bedste studerende
Universiteterne i Aarhus og København snupper de bedste studerende

Lars Svendsen mener så, at bilisterne i Aarhus skal lære at parkere bilen et sted og så gå rundt i midtbyen frem for at køre rundt mellem alle tingene, for det sidstnævnte vil netop ikke afhjælpe problemet med den øgede trafik.

Der er 'Borgermøde om den nye Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby' mandag aften klokken 19.30-21.30 i Dokk1, og alle interesserede er velkomne til at komme forbi.

300.000 kroner dyr reception for biskop møder hård kritk
300.000 kroner dyr reception for biskop møder hård kritk

LÆS OGSÅ: Bilfri søndag til debat: Her er status

LÆS OGSÅ: GALLERI: Her starter sæsonen for 'kolde gys' i ny vinterbade-klub

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lynfyret i Superliga-klub - nu har...
bt.dk
68-årige Preben forstår ikke...
bt.dk
‘X Factor’-Rasmus vælter sig i tilbud...
bt.dk
Fødevarestyrelsen trækker salater...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx