Af - 15/03-16 15:15; Opdateret: 17/03-16 11:46

Eksperter: Derfor kan Yahya Hassans vilde udmeldinger redde hamEksperter: Derfor kan Yahya Hassans vilde udmeldinger redde ham

At Yahya Hassan er meget offensiv i sine udmeldinger på Facebook kan 'paradoksalt nok være med til at beskytte ham', lyder vurderingen fra to, der kender bandemiljøet.

Bildstrecke im Grossformat »

Yahya Hassan har været alle steder de sidste par måneder. I hvert fald i medierne og især på sin egen Facebook-profil, hvor han nærmest fører åben krig med alle dem, han ser som fjender.

Den aarhusianske digter skriver også om de gange, hvor det er ved at gå galt for ham - senest i weekenden, hvor han måtte hoppe ud foran en bil for at slippe væk fra tre mænd, der efter hans eget udsagn jagtede ham med 'med store ISIS-sabler og køller'.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Selv om han i mange af sine Facebook-opdateringer fremstår provokerende og sender trusler mod blandt andet Black Army, så kan det også være med til at hjælpe ham.

Sabeljagt, Narkokørsel, og 'pik' på tv: Her er Yahya Hassans vanvids-2016
Sabeljagt, Narkokørsel, og 'pik' på tv: Her er Yahya Hassans vanvids-2016

Det vurderer blandt andre Line Lerche Mørck, der er professor i psykologi på Aarhus Universitet, og som forsker i bandekonflikter.

- Det handler ofte om ære i sådanne konflikter, og det er meget usædvandligt, at han er så offensiv overfor den her type gruppering som Black Army. Men det kan paradoksalt nok være med til at beskytte ham, fordi han holder alt så offentligt.

- Men derfor er det dybt alvorligt, og hvis jeg var hans mor, ville jeg være meget bekymret, siger Line Lerche Mørck.

Ekspert: Derfor går det helt galt for Yahya Hassan
Ekspert: Derfor går det helt galt for Yahya Hassan

Samme vurdering giver Michael Green, der har indgående kendskab til bandemiljøet, og som er talsmand for TBM Scandinavia, der er en forening, som hjælper tidligere bandemedlemmer. Han kalder det 'et godt taktisk våben'.

- Hvis manden (Yahya Hassan, red.) er så eftersat, som han selv fremstiller det, så er det en måde at overleve på, at han gør så meget opmærksom på sig selv, siger Michael Green.

- Det er med til at skræmme dem, der kan være efter ham, og samtidig kan det give en ro omkring ham, når medierne skriver om ham, lyder hans vurdering.

"Yahya Hassan risikerer at brænde op i krig og paranoia"


LÆS OGSÅ: Yahya Hassan i vanvittig ulykke: Tre mænd med store ISIS-sabler og køller ville angribe mig

LÆS OGSÅ: Falsk Ekstra Bladet-artikel: Yahya Hassan tæsket til døde

LÆS OGSÅ: Nu stikker det helt af for Yahya Hassan: Truer med nye køkkenknive

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx