Af - 11/11-15 10:25

Aarhus' lillebror viser vejen: I skal gøre som osAarhus' lillebror viser vejen: I skal gøre som os

Aarhus Kommune tilhører det mindretal af landets kommuner, som står uden en officiel Facebook-side. Meget bedre står det til mod syd, hvor Odder har opnået enorm popularitet.

storybild

Danskerne flytter ikke længere til Aarhus og København - i stedet har omegnskommunerne taget over. Eksempelvis her i Odder Kommune, hvor borgmester Uffe Jensen (V) stolt fremviser nye byggegrunde. En af Odders grunde til succes er en effektiv Facebook-kampagne, hvor man har gjort kommunens borgere til 'virale ambassadører'. (Billede: Polfoto)

Hundredvis af likes og masser af kommentarer fra borgere. I Odder Kommune har man knækket koden til Facebook.

Endda i en sådan grad at mere end 25 procent af borgerne følger med på det sociale medier – den bedste kommunale opbakning i Danmark.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Når vi holder borgermøder, er de fleste ældre mænd med gråt eller intet hår. På Facebook rammer vi folk fra 15 til 65 år. Nogle grupper, vi aldrig har fået fat i før , siger Claus Buur Rasmussen, der på tre år har banket kommunens Facebook-side op på 5.700 følgere.

Danmarks næststørste by har 0 likes på Facebook
Danmarks næststørste by har 0 likes på Facebook

Han fremhæver, at borgerne bliver virale ambassadører på det sociale medie, og at de foruden selv at få nyttig info om kommunen også deler videoer og billeder, der kan tiltrække nye borgere:

- Vi har brugt siden til en bosætningskampagne, hvor borgerne har delt videoer og tagget andre. I gamle dage brugte man mange penge på et bureau – i dag er borgerne blevet vores stærkeste markedsføring.

Claus Buur Rasmussen forstår ikke storebror Aarhus' argument om ikke at have en samlet Facebook-side:

Derfor kan Facebook se frem til dyre dagsbøder
Derfor kan Facebook se frem til dyre dagsbøder

- Det undrer mig. Se på Aalborg og København, der gør det godt – især med at få fat i den unge gruppe. Aarhus burde udnytte borgerne som en ressource.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx