Af - 13/04-16 17:20

Frida, Kiwi og Diamant blev stukket i maven af mishandler: - Det flød med blodFrida, Kiwi og Diamant blev stukket i maven af mishandler: - Det flød med blod

I sidste uge måtte en familie fra Horsens-området aflive deres hest Oline efter en episode med en dyremishandler. Nu har de haft endnu en, som er gået ud over tre af deres heste.

Bildstrecke im Grossformat »

- Vores datter kom løbende tilbage med tårer i øjnene og hænderne fyldt med blod.

Sådan starter John Martensen den tragiske historie om, hvordan tre af hans families fire heste, Diamant, Frida og Kiwi, på det skammeligste er blevet mishandlet af en endnu ukendt gerningsmand.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Episoden skete mandag eftermiddag på familiens gård ved Spettrup syd for Horsens. Familiens fire heste går ude på en mark, og på et tidspunkt mellem 17.00 og 18.30 har en ukendt gerningsmand været forbi for at gøre skade på hestene.

Sammen med sin 24-årige datter kører John Martensen ud til hestene og finder dem med store snitsår i den nederste del af maven. Politi og dyrlæge bliver tilkaldt. Hestene skal på dyrehospital, og det kan ikke gå hurtigt nok.

Blodigt: Dyremishandler stikker heste i maven
Blodigt: Dyremishandler stikker heste i maven

De kommer op i familiens egne hestetrailere, da der ikke er tid til at få fat i en særtransport fra dyrehospitalet.

- De er i yderste livsfare, siger John og fortæller, at hestene stadig bløder kraftigt, da de er kommet på hospitalet.

- Det lignede noget fra en krigszone. Det rum, vi kom ind i på dyrehospitalet, var rimelig stort, og der flød det bare med blod.

Hestene bliver syet sammen, og seneste melding går på, at ingen indre organer er ramt, men de skulle være slemt medtaget. Viser det sig, at tarmene for eksempel har taget skade, er der ingen anden udvej end at aflive dem.

Dyremishandler bedøver heste og skamferer dem
Dyremishandler bedøver heste og skamferer dem

Indtil videre er de dog heldigvis alle i live, men sådan gik det ikke for familiens femte hest, Oline, der måtte aflives i sidste uge.

Tilbage i februar fik alle fem heste skamferet hale, man og pandehår, og samtidig blev de dopet med forskellige medikamenter.

Olines lever tog så meget skade, at hun måtte aflives, og faktisk er to af de andre heste endnu i fare for at gå samme vej, selv om de skader kun er 'sekundære' nu.

- Dyrlægen sagde, at det her med medicinen så slemt ud inden i mandags, men nu er det intet i forhold til de andre skader.

Metroxpress har bedt Sydøstjyllands Politi om at kommentere på sagen, men de er ikke vendt tilbage.

Ni hunde og 29 papegøjer er døde i brand i Sønderjylland
Ni hunde og 29 papegøjer er døde i brand i Sønderjylland

LÆS OGSÅ: 9-årig pige fodrer heste: Det skulle hun aldrig have gjort

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx