Af - 12/01-16 08:39; Opdateret: 12/01-16 09:09

Café kan blive tvunget til lukning: - Ikke fair for vores udsatte medarbejdereCafé kan blive tvunget til lukning: - Ikke fair for vores udsatte medarbejdere

Socialøkonomiske virksomheder som Café Kaffegal i Aarhus står til at miste den dispensation, der gør, at de kan ansætte flere psykisk udsatte medarbejdere i skånejobs.

storybild

Brian Sørensen er lige nu manager på Café Kaffegal, men det stopper han med, hvis deres dispensation forsvinder, for så lukker han caféen. (Billede: Privatfoto)

- Vi har at gøre med udsatte borgere, og det er ikke fair for dem, at de ikke ved, om deres dage er talte.

Sådan lyder det fra Brian Sørensen, der er manager på Café Kaffegal i Aarhus. Her er de fleste medarbejdere ansat på skånejobs, fordi de har svært ved at begå sig på det almindelige arbejdsmarked, men det er måske snart slut.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

En forsøgsordning, der har gjort, at Café Kaffegal har kunnet få dispensation for at have mere end hver femte ansat i skånejob, ser nemlig ud til at udløbe ved udgangen af 2016. Ryger dispensationen, så lukker caféen.

- Hvis der ikke bliver fundet en løsning, så må vi lukke. Der er ikke noget alternativ, siger Brian Sørensen, der mener, at man må finde en permanent ordning, der vil gøre, at virksomheder som Café Kaffegal kan få ro til at udvikle sig.

Lukningstruede caféer: Ordfører vil have minister i samråd
Lukningstruede caféer: Ordfører vil have minister i samråd

Lige nu havde han nemlig håbet på at få fem nye ansatte ind, men her fra nytår har han ikke måtte ansætte flere i skånejobs.

Han vil også gerne samarbejde med kommunen i forhold til at få psykisk sårbare i virksomhedspraktik, men det sætter forsøgsordningen også en stopper for.

- Det dybt frustrerende og demotiverende, at der hele tiden bliver spændt ben for os, når man i så mange år har arbejdet med området og skabt jobs til mennesker, der er udsatte og ikke vil kunne klare sig på det almindelige arbejdsmarked, siger Brian Sørensen.

Northside vil være endnu bedre i år - og ikke kun på musikken
Northside vil være endnu bedre i år - og ikke kun på musikken

Han forsikrer, at han ikke bruger sin socialøkonomiske virksomhed til at tjene penge, hvilket er en af de grunde, der gør, at ordningen er begrænset.

- Hvis jeg havde lyst til at tjene en masse penge, så havde jeg åbnet min egen café med henblik på det. Jeg vil bare gerne gøre en forskel for landets udsatte mennesker, siger Brian Sørensen.

Café Kaffegal og andre socialøkonomiske virksomheder mister lige nu deres dispensation fra starten af 2017, men hvis det står til Socialdemokraterne, skal der findes en ny løsning på problemet. Læs mere om det her.

Aarhusianerne klager dagligt over chaufføren: Her er det værst
Aarhusianerne klager dagligt over chaufføren: Her er det værst


LÆS OGSÅ: Kommune skal betale penge tilbage til gymnasier efter dom

LÆS OGSÅ: Hjemløse bruger byens biblioteker som varmestuer

LÆS OGSÅ: New York Times: Denne danske by SKAL du besøge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx