Af - 29/06-15 08:38; Opdateret: 29/06-15 11:33

Herpes-vand og morgen-mojito: Sådan gik 3.k's vilde studenterkørselHerpes-vand og morgen-mojito: Sådan gik 3.k's vilde studenterkørsel

3.k på Aarhus Katedralskole har netop fået huerne på. I går var de på vognkørsel rundt i hele Aarhus. Metroxpress fik lov at køre med.

Bildstrecke im Grossformat »

I disse dage er gaderne fyldt med glade studenter, der er færdig efter slid og slæb på skolebænken i årevis. Men før voksenlivet begynder, rundes det hele af med en solid omgang studenterkørsel. Vi var med:

Klokken 08.39
På Skovvejen 57 serveres der morgenmad hos Katrine før afgang. Vognen holder der efter tyve minutter og en smule ventetid. Vognmanden Mikkel har kørt studenterkørsel siden torsdag, det er hans sommerjob. "Du dytter, før vi kører videre, gør du ikke," spørger Katrine. Mikkel nikker. Der er afsat 10 minutter per sted. "Lad os få fyldt det lokum," råber Mikkel og alle stiger op i vognen, der hurtigt er blevet pyntet med egegrene og fyldt med øl. Dagen er ung og promillen allerede i vejret.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Klokken 09.10
Første stop er hos Jonas Hansen - i klassen bedre kendt som Jones - udtalt med amerikansk accent - han bor på Paradisgade i Aarhus’ inderste. Her bydes der på kolde mojitos. På vejen er der blevet spillet festmusik kendt fra spanske charterdestinationer. "Vamos a la playa," skråler de udover Aarhus befolkning, mens de proklamerer, at de faktisk er spanskklassen. Festen er i gang.

Studenterne springer ud: Deres 3 råd til at klare gymnasiet
Studenterne springer ud: Deres 3 råd til at klare gymnasiet

Klokken 11.18
Klassen står af på næste stop. Der bliver budt på pølsehorn og drukket endnu flere øl. Inden ankomsten har klassen på et stop i Risskov nomineret hinanden til forskellige titler. Årets bedste patter, årets stræber, årets lækreste, årets "du troede du ville blive nomineret" og et væld af andre prominente priser. Årets runde-trunte er også blevet kåret, men det er stavet forkert på skiltet - med d. Studenterhuen trykker kun en anelse, promillen er steget lidt mere og der er nitten stop tilbage.

Klokken 12.16
3.k’s vogn er nu kommet på landet. Solen er brudt frem mellem regnbygerne og der bliver serveret is på terassen, hvor Lasse og Johan har deres sted i Hjortshøj. Nogle ryger en smøg et hjørne, mens andre sætter krydser på deres hænder for hvor mange genstande, der er drukket.

Kun få fulde studenter falder af vognen
Kun få fulde studenter falder af vognen

Klokken 14.44
Vognen har været i både Egå, Trøjborg og andre dele af Aarhus, nu har den netop forladt et palads med gode drinks og is i Risskov. Pug'en Sweetie kom ikke med. Inden længe venter stoppet ved springvandet "Agnete og havmanden", hvor der skal bades. Rygtet om, at der er herpes i vandet florerer, men ingen tror helt på det og griner videre, mens vognen triller videre mod næste stop.

Klokken 15.29
Vognen holder ind ved statuen "Agnete og Havmanden" ved Rådhuset. Turens legendariske sted. Alle løber ud af vognen med store smil på læberne. Før dette stop er der blevet klædt om til badetøj blandt nogle af passagererne, andre må bade i det de har på - for der SKAL bades. Solen skinner over Aarhus og studenterne hopper i vandet. Johan har mistet sin hue, men det betyder ikke noget. Livet er godt.

Klokken 16.41
Efter et stop hos Amanda i et huskvarter i Viby, hvor der blev budt på grillkylling triller vognen videre mod stoppet hos Julie Tisted. Alle er glad eog der er ikke så langt videre. En flaske er drukket og vi nærmer os det næste sted. Der er ikke så langt til vi er i mål med dagens strabadser.

3.g’ere i panik: - Vores vogntur er aflyst
3.g’ere i panik: - Vores vogntur er aflyst

Klokken 17.18
Vi kører videre. Der bliver råbt efter én, der har et spotify-premium-abonnement. Mikkel der styrer vognen råber inden han lukker vognen: “Hvad skal vi takke for?”. “Maaaad!!!”. Han råber igen: “Og?”. Holdet svaret: “Øøøøøøllll.” Og vognen kører videre til sine sidste stop. I loftet hænger ølåbnere, de bliver åbnet i takt med musikken.

Klokken 18.00
Vognen bliver forladt af glade studenter. Emil Blæsild har sidste stoppested på vognturen. Føreren er blevet mere og mere utålmodig. Der bliver tisset i hækkene. Stemningen er høj og det sidste ud af 21 stoppested er nået. I morgen venter fremtiden med sabbatår, uddannelser, rejser og en masse forpligtelser som ingen endnu helt ved, hvad indebærer. I morgen venter voksenlivet.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx