Af - 19/09-16 09:58

Kødbyens Mad og Marked i Aarhus vender tilbage i faste rammer næste årKødbyens Mad og Marked i Aarhus vender tilbage i faste rammer næste år

I april åbnede det københavnske madmarked i Aarhus. Startskuddet på sæsonen oversteg forventningerne og bragte mere streetfood til byen. Nu er der behov for fornyelse.

storybild

Kødbyens Mad og Marked i Aarhus takkede af for denne gang i weekenden. Næste år vender de tilbage med en fast lokation. (Billede: Malthe Riis)

Streetfood var endnu helt nyt for aarhusianerne, da Kødbyens Mad og Marked kom til byen og tog hul på en sæson med nye madoplevelser i Smilets By.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det kunne mærkes på efterspørgslen hos markedet, der i weekenden lukkede ned for denne sæson:

- Vi blev taget bedre imod end vi havde regnet med. I starten kunne aarhusianerne slet ikke få nok, fortæller Jonas Kring, der er ansvarlig for Kødbyens Mad og Marked i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Kæmpe street food-marked er endelig på plads: Her er åbningsdatoen

Siden startskuddet i april er der kommet flere markedsoperatører til Aarhus og flere madentreprenører er begyndt at vågne op for mad på gadeplan.

- Interessen er der fortsat, men nu er den spredt mere ud, siger Jonas Kring og fortæller, at markedet havde 36 stade ved sæsonåbning, men kun 20 i weekenden for at tilpasse sig efterspørgslen.

Foto: Malthe Riis

Med flere spillere på streetfoodmarkedet er det vigtigt at forny sig, og derfor vil Kødbyens Mad og Marked i Aarhus vende tilbage i et anderledes format næste år, oplyser Jonas Kring. Mens markedet i år har været mobilt, er meningen at slå rødder i 2017.

Vi vil gerne blive her på lang sigt - også når streetfoodbølgen er ovre. Derfor er planen en fast lokation, hvor vi vil holde månedlige markeder og så komme ud af huset, når det giver mening.

LÆS OGSÅ: Nyt stort madmarked åbner i Midtbyen

Håbet er at slå sig ned ved Kulbroen, og derudover holde fast i de forskellige events som markedsbanko og jazz, så der netop sker noget nyt til hvert marked.

Løber tænderne allerede i vand, så fortvivl ej. Jonas Kring afslører, at markedet til november og december vil rykke ud med en stor spiller på julemarkedsfronten. Hvem kan han endnu ikke røbe.

LÆS OGSÅ: Weekendguide: Et kig bag scenen, madmarked takker af og vild motion


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx