Af - 19/09-16 09:58

Kødbyens Mad og Marked i Aarhus vender tilbage i faste rammer næste årKødbyens Mad og Marked i Aarhus vender tilbage i faste rammer næste år

I april åbnede det københavnske madmarked i Aarhus. Startskuddet på sæsonen oversteg forventningerne og bragte mere streetfood til byen. Nu er der behov for fornyelse.

storybild

Kødbyens Mad og Marked i Aarhus takkede af for denne gang i weekenden. Næste år vender de tilbage med en fast lokation. (Billede: Malthe Riis)

Streetfood var endnu helt nyt for aarhusianerne, da Kødbyens Mad og Marked kom til byen og tog hul på en sæson med nye madoplevelser i Smilets By.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det kunne mærkes på efterspørgslen hos markedet, der i weekenden lukkede ned for denne sæson:

- Vi blev taget bedre imod end vi havde regnet med. I starten kunne aarhusianerne slet ikke få nok, fortæller Jonas Kring, der er ansvarlig for Kødbyens Mad og Marked i Aarhus.

Kæmpe street food-marked er endelig på plads: Her er åbningsdatoen
Kæmpe street food-marked er endelig på plads: Her er åbningsdatoen

Siden startskuddet i april er der kommet flere markedsoperatører til Aarhus og flere madentreprenører er begyndt at vågne op for mad på gadeplan.

- Interessen er der fortsat, men nu er den spredt mere ud, siger Jonas Kring og fortæller, at markedet havde 36 stade ved sæsonåbning, men kun 20 i weekenden for at tilpasse sig efterspørgslen.

Foto: Malthe Riis

Med flere spillere på streetfoodmarkedet er det vigtigt at forny sig, og derfor vil Kødbyens Mad og Marked i Aarhus vende tilbage i et anderledes format næste år, oplyser Jonas Kring. Mens markedet i år har været mobilt, er meningen at slå rødder i 2017.

Vi vil gerne blive her på lang sigt - også når streetfoodbølgen er ovre. Derfor er planen en fast lokation, hvor vi vil holde månedlige markeder og så komme ud af huset, når det giver mening.

Nyt stort madmarked åbner i Midtbyen
Nyt stort madmarked åbner i Midtbyen

Håbet er at slå sig ned ved Kulbroen, og derudover holde fast i de forskellige events som markedsbanko og jazz, så der netop sker noget nyt til hvert marked.

Løber tænderne allerede i vand, så fortvivl ej. Jonas Kring afslører, at markedet til november og december vil rykke ud med en stor spiller på julemarkedsfronten. Hvem kan han endnu ikke røbe.

Weekendguide: Et kig bag scenen, madmarked takker af og vild motion
Weekendguide: Et kig bag scenen, madmarked takker af og vild motion


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx