LA raser: Aarhus fyrede 9 millioner af på festugeLA raser: Aarhus fyrede 9 millioner af på festuge

Liberal Alliance raser over, at politikerne skal spare en milliard med den ene hånd, mens man i sidste uge brugte 9 millioner kroner på festugen.

storybild

Her ses Birthe Kjær under sidste års festuge. Igen i år optrådte hun, hvilket kostede den spareramte kommune 85.000 kroner (Billede: Polfoto / Sø˜rensen Thomas Emil)

Festugen er forbi, og mens de sidste ting er ved at blive ryddet op, skal der også kigges på, hvad det har kostet at holde fest i 11 dage.

Pengene til Festugen kommer blandt andet fra Aarhus Kommune, der i år har brugt ni millioner kroner, hvoraf 1,1 millioner kroner er magistratafdelingernes udgifter til forskellige aktiviteter, mens resten er et tilskud til Festugen. Det viser en aktindsigt, som metroxpress har fået.

Nederst kan du se eksempler på, hvad man har brugt penge på fra Aarhus Kommunes side.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Hos Liberal Alliance mener man, at det er helt forkert at bruge så mange penge.

- Det er vanvittige beløb, man bruger til det. Jeg kunne godt tænke mig, at Festugen blev en folkefest, hvor det var folk selv og private virksomheder og foreninger, der bidrog med alle pengene frem for, at det er en offentlig finansieret byfest, siger Lars Boje Mathiesen, der er partiets eneste byrådsmedlem.

Han henviser blandt andet til, at man bruger 75.000 korner på to Birthe Kjær-koncerter, mens et flertal nu går ud og siger, at der skal spares, og det vil gå ud over de ældre.

- Det er som om, at der skal være penge til fest og champagne, men til de her dagligdagsting skal vi lige pludselig ud og spare, og det er efter min mening en helt forkert vej at gå, siger Lars Boje Mathiesen.

TV:
TV: "Kaos" i Aarhus: Kæmpe-måger invaderer Festugen

Skarp kritik af festuge: Finkulturel og ligegyldig
Skarp kritik af festuge: Finkulturel og ligegyldig

Metroxpress forsøgte at få en kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard, men han ønskede ikke at kommentere sagen og henviste til Socialdemokraternes politiske ordfører, Peder Udengaard, der bestemt ikke er enig i kritikken.

- Vi er Danmarks næststørste by, og selvfølgelig skal der være en festuge med kulturtilbud til borgerne. Det har vi som byråd et ansvar for at holde fast i, at en veldreven kommune også kan tilbyde, siger han.

- Hvis vi som kommune ikke brugte penge på Aarhus Festuge, så vil det private erhvervsliv heller ikke gøre det, og så vil der slet ikke være en festuge i Aarhus, siger Peder Udengaard med henvisning til Lars Boje Mathiesens ønske om en festuge uden offentlig støtte.

I forhold til, om der er planer om at spare på Festugen tilføjer han desuden, at når der i de kommende uger skal forhandles budget, så er det på alle områder, at der skal spares – også kulturen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Udover støtten 7,9 millioner kroner til festugen har de forskellige forvaltninger blandt andet brugt penge på følgende events:

Festuge for seniorer ved Folkestedet


Pris: 100.000 kroner (Sundhed og Omsorg)

Rådhuskoncert med Birthe Kjær


Pris: 75.000 kroner (Sundhed og Omsorg)

Gågade i latinerkvarteret


Pris: 38.000 kroner (Teknik og Miljø)

Letbanebus


Pris: 85.000 kroner (Teknik og Miljø)

Cykelringen – Aarhus Cykelby


Pris: 20.000 kroner (Teknik og Miljø)

Eventbase på Europaplads


Pris: 35.000 kroner (Teknik og Miljø)

Ekstra vagter ved dronninge-besøg


Pris: 40.180 kroner (Kultur og Borgerservice)

Workshops og oplevelser for børn og unge


Pris: 252.000 kroner (Børn og Unge)

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx