Af - 15/09-16 16:41

Elever kritiserer forbud mod bøn: De generer jo ikke nogenElever kritiserer forbud mod bøn: De generer jo ikke nogen

Først inddelte de elever efter etnicitet, og nu forbyder de bøn. Som det første gymnasium i Aarhus har Langkaer Gymnasium forbudt religiøs forkyndelse og bøn. Mange elever kritiserer beslutningen.

Malcolm Mcleod, som går i 3. g på Langkaer Gymnasium, forklarer, hvorfor han er imod forbuddet mod bøn på gymnasiet. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Ude i Tilst, vest for Aarhus Midtby, ligger Langkaer Gymnasium. Gymnasiet har længe debatteret det indbyrdes, men har nu som det første gymnasium i Aarhus - i forbindelse med årets skolestart - nedlagt forbud mod at bede en bøn på skolens område.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Elevrådsformand Jens Philip Yazdani har udtalt til metroxpress, at elevrådet ikke accepterer forbuddet og kalder det samtidig for en udemokratisk beslutning. Mange elever på skolen er også uforstående og kritiske over for ledelsens beslutning.

Gymnasium forbyder bøn: Elevforening i stærk kritik
Gymnasium forbyder bøn: Elevforening i stærk kritik

- Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor det overhovedet er nødvendigt. Der er i forvejen ikke mange, der bruger skoletiden på at bede. Og dem, der gør, er jo ikke til gene for nogen, siger Alaa El Chafei, der sidder i græsset og nyder det gode vejr med sin veninde Mariam Mohammad.

På vej ned mod skolen - efter en tur i Fakta i frokostpausen - går Aiman Kandas med en flok venner. Han er ligesom sine to kvindelige medstuderende stærkt utilfreds med forbuddet.

- Hvorfor? Hvorfor overhovedet forstyrre elevernes mulighed for at bede, hvis det er det, de har lyst til? Så vidt jeg ved, så har vi religionsfrihed, så jeg er meget imod forbuddet, lyder svaret, inden han går tilbage mod skolen til time.

Elever om inddeling af klasser efter etnicitet: En dårlig idé
Elever om inddeling af klasser efter etnicitet: En dårlig idé

Ude ved fodboldbanerne bag skolen sidder 21-årige Malcolm Mcleod med sine venner Mohammed Azzam og David Lukunku.

- Jeg synes ikke, man skal forbyde noget på den måde, når de bare beder. De generer ikke nogen. Man skal have ret til at gøre de ting, der står i deres religion, lyder svaret fra Malcolm Mcleod, der går i 3. I på Langkaer Gymnasium.

Forbuddet kommer efter en længere debat på skolen og grunden til at forbuddet nu bliver indført, er ifølge rektor Yago Bundgaard på grund af sammenhold.

- På skolen fokuserer vi på det, som holder os sammen og ikke det, som gør os forskellige (…) Vi respekterer den enkeltes religion, og at den enkelte har en religiøs identitet, men de må udøve deres religiøse praksis uden for skolen, udtaler Yago Bundgaard til DR Østjylland.

Forsker: Flere indsatser kan hæve tosprogede elevers karakter
Forsker: Flere indsatser kan hæve tosprogede elevers karakter

S: Regeringen modsiger sig selv om etnisk delte klasser
S: Regeringen modsiger sig selv om etnisk delte klasser

Borgmester vil have loft for tosprogede i gymnasier
Borgmester vil have loft for tosprogede i gymnasierAndre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx