Af - 15/09-16 11:51

Liberal Alliance vil halvere parkeringsbøder i AarhusLiberal Alliance vil halvere parkeringsbøder i Aarhus

Satsen på parkeringsbøder skal ned, mener LA. Det vil gavne både borgere og kommune.

storybild

Liberal Alliance vil have parkeringsafgiften i Aarhus ned. (Billede: Scanpix/arkiv)

Det skal være billigere at få en parkeringsbøde i Aarhus. Det mener Liberal Alliance, der til budgetforhandlingerne vil foreslå en ordning, hvor parkeringsafgifterne som udgangspunkt bliver halveret.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det betyder, at hvis en borger for eksempel betaler indenfor to uger efter de har modtaget bøden, vil de skulle betale halvdelen af den nuværende pris. Betaler de ikke bøden, vil prisen stige til det nuværende niveau.

TV: Her forsøger 16-årig sig med verdens værste parkering
TV: Her forsøger 16-årig sig med verdens værste parkering

- Vi kan se, at der er bliver udstedt flere og flere bøder. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at folk får en afgift på knap 600 kroner for parkering, hvis de har lavet en fejl – I mine øjne er bødesatsen alt for høj, siger Lars Boje Mathiesen (LA).

Betal parkering med dankort eller app? Her er den bedste løsning
Betal parkering med dankort eller app? Her er den bedste løsning

Hans forventning er, at nedsættelsen af afgiften vil få flere aarhusianere til at betale deres bøde. Det vil spare kommunen tid på at indkræve bøder og de penge, borgerne sparer, vil de lægge et andet sted. Derfor er det hans overbevisning, at kommunen ikke vil miste indtægt på at lave ordningen om. I stedet mener han, at det kun vil gavne Aarhus:

- Der er ikke noget formål i, at aarhusianerne hvert år skal aflevere syv millioner til staten. De penge vil jeg hellere have bliver brugt i butikkerne i Aarhus til gavn for erhvervslivet end at de ender på Christiansborg.

Parkering er blevet til park: Her bliver grønt byområde indviet
Parkering er blevet til park: Her bliver grønt byområde indviet

Kommunen havde i 2015 17.485.850 kroner i indtægt fra parkeringsafgifter. Her skulle man aflevere de 7.667.221 kroner til staten.

Forslaget bliver præsenteret for byrådet i dag. Lars Boje Mathiesen oplyser, at det er et af de punkter, de vil have gennemført, hvis de skal indgå budgetforlig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx