Af - 14/11-16 09:32

Formand om Aarhus-byggerier: - Nok er nok, og det skal stoppe herFormand om Aarhus-byggerier: - Nok er nok, og det skal stoppe her

Foreningen Bevar Den Grønne Kile kæmper for at holde højhusene væk fra området.

storybild

Billedet er fra Foreningen Bevar Den Grønne Kiles facebookgruppe.

Debatten om byggeriet i 'Kilen' tager til. Torsdag blev foreningen Bevar Den Grønne Kile stiftet. Den arbejder for, at der ikke skal bygges højt i området.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Der popper højhuse op overalt i Aarhus, men vi vil simpelthen bevare et af de her åndehuller i byen, som der bliver færre og færre af. Ellers bliver det bare beton det hele, siger formand for foreningen Tommy Jervidal, der vil kæmpe mod byggeriet.

Foreningen mener, at højhusbyggeriet er i strid med kommunens højhuspolitik, og den debat vil kommunen indrage borgerne i.

Aarhus i fuldt flor: Ny bydel viser en stigende grøn tendens
Aarhus i fuldt flor: Ny bydel viser en stigende grøn tendens

- Vi ved bygningen ikke er i overensstemmelse med højhuspolitik og de gældende kommuneplanrammer. Det fremlægger vi nu for borgerne, så de kan kommentere på projektforslaget, fortæller Nina Møller, der er arkitekt i planafdelingen.

Foreningen er klar til at kæmpe for deres sag.

- Vi kæmper med næb og klør for at bevare den grønne kile. Vi vil kæmpe for at bevare et grønt og rekreativt område, hvor aarhusianerne kan få en pause fra byens puls, siger Tommy Jervidal.

Formanden fortæller, at der er forskellige meninger om, hvor den grønne kile begynder, men foreningens udgangspunkt er at kæmpe for den del, der er tilbage.

- Inden vi sætter en lokalplanproces i gang, har borgerne mulighed for at komme med indsigelser, ideer og forslag. Sidste frist er 16/11. Herefter opsamles konklusionerne i et notat, hvorefter det vurderes i Teknik og Miljø om lokalplanen skal igangsættes, siger Nina .

198 boliger til nye studerende åbner fredag
198 boliger til nye studerende åbner fredag

Foeningen Bevar Den Grønne Kile opfordrer borgere til at sende mails med insigelser til byudvikling og mobilitet hos kommunen, og Nina Møller oplyser, at der er kommet 160 mails indtil videre.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna Due fra 'Paradise' afslører: Det...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Guldbejlers nøglekamp flyttes: Kevin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx