Af - 12/10-16 15:04; Opdateret: 12/10-16 16:52

100 dage til Aarhus bliver  kulturhovedstad: Her er hele programmet100 dage til Aarhus bliver kulturhovedstad: Her er hele programmet

I dag blev hele programmet for kulturhovedstadsåret offentliggjort.

storybild

Et af arrangementerne bliver 'The Garden', der laves i samarbejde med kunstmuseet Aros. Det er en kunstfestival, der blandt andet byder på en fire kilometer lang zone med kunst langs kysten. (Billede: Scanpix/arkiv)

Hele programmet for Aarhus 2017 er klar. Administrerende direktør Rebecca Mathews præsenterede klokken 13 de mange kulturelle oplevelser på et pressemøde på Aarhus Teater.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Der kommer til at være over 400 arrangementer, hvoraf halvdelen bliver gratis. 19 kommuner i Region Midtjylland arbejder sammen om projektet.

- Enhver kunstner må gentænke kultur. Og det er der nu viet et helt år til. At gentænke kulturen, sagde Rebecca Mathews.

Transkønnet kunstner skal hjælpe Aarhus med at gentænke
Transkønnet kunstner skal hjælpe Aarhus med at gentænke

På pressemødet kom det blandt andet frem, at den britiske transkønnede sanger og sangskriver Anohni, bedst kendt som forsanger i Anthony and the Johnsons, skifter adressen i New York ud med Aarhus i forbindelse med kulturåret. I Aarhus skal Anohni indspille et nyt album med Aarhus Symfoniorkester og give koncert i Musikhuset, og selvfølgelig være med til at gentænke kulturen.

Litteraturen kommer blandt andet til at fylde i hele regionens byrum med 365 tekster på bænke, vægge og hemmelige steder.

Rebecca Mathews præsenterer programmet. Foto: Scanpix

Trine Bang, der er programkoordinator for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, glæder sig over programmet som hun siger omfavner hele regionen og viser noget fra kyst til kyst:

- Det byder på oplevelser lige fra det helt intime til en stor episk udendørsforestilling med Oh Land i Randers. Det viser det bedste af det lokale, vi har og præsenterer samtidig nogle store internationale navne.

Direktør: Uvurderligt at Aarhus bliver kulturhovedstad
Direktør: Uvurderligt at Aarhus bliver kulturhovedstad

Hun nævner blandt andet Det Kongelige Teaters udendørsforestilling om vikingen ’Røde Orm’ som en af de ting, hun glæder sig meget til:

- Den skal jeg se med mine børn. Der bliver kampe, blod og heste, og så foregår det ved Moesgaard Museum - det bliver storslået. Så glæder jeg mig til spise ved et 500 meter langbord og komme til dansefestival for de mindste, siger hun og tilføjer:

Og så glæder jeg mig rigtig meget til at rejse rundt i regionen og se nye kendte steder på nye måder.

Kulturhovedstad lokker borgere op af sofaen med fri entré
Kulturhovedstad lokker borgere op af sofaen med fri entré

Du kan se hele det 486 lange program her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx