Af - 30/08-15 13:13; Opdateret: 30/08-15 13:39

Efter nazi-hærværk: Frivillige vil hjælpe asyslcenterEfter nazi-hærværk: Frivillige vil hjælpe asyslcenter

Der er samlet over 57.000 kroner ind til en ny minibus, og der opfordres til at sende breve til asylcentret på Djursland.

storybild

Asylcentrets bil udbrændte, men en indsamling har indtil videre samlet over 57.000 kroner ind til en ny. (Billede: Polfoto/Ernst van Norde)

Asylcentret Lyngbygård på Djursland har været udsat for hærværk tre gange i år, og det har nu fået flere frivillige til at vise deres støtte og starte initiativer, der skal hjælpe centret.

Det skriver DR Østjylland, der blandt andet har snakket med psykologistuderende Rona Naghizadeh, der har startet en indsamling, så asylcentret kan få en ny minibus. Den oprindelige gik op i flammer, da der senest blev begået hærværk.

- Jeg tænkte, at sådan skal det ikke være. Det er jo det eneste transportmiddel , børnene har til rådighed, fortæller Rona Naghizadeh, hvis indsamling intil videre har indbragt over 57.000 kroner.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det er ikke kun penge, som der opfordres til at give til asylcentret. Også varme tanker, der er skrevet ned på et papir, bliver folk opfordret til at sende. Det gør de via et Facebook-event, som Laura Krogsgaard fra København har oprettet.

- Hvis det bliver en slags happening, hvor mange er med, vil det få en større effekt for dem, der bor der - og de vil på den måde mærke en overvældende støtte, forklarer hun.

26-årig mand anholdt for hagekors-hærværk på asylcenter
26-årig mand anholdt for hagekors-hærværk på asylcenter

Her i løbet af søndagen er der også arrangeret en glædesring ved det hærværks-plagede asylcenter, og der har de lokale præster planer om at dukke op.

- Vi vil gerne udtrykke, at kirken er med i det her og gerne vil værne om de mennesker på asylcentret, der er blevet chikaneret så groft, lyder det fra provst Anders Holt, der sammen med de andre præster møder op i fuld ornat, præstekjole og krave, hvilket ikke sker særlig tit ved ting, der foregår uden om kirken.

LÆS OGSÅ: Minister, Røde Kors og politiet raser: Udansk, uanstændigt og afstumpet

LÆS OGSÅ: Hærværk mod asylcenter: Nazisymboler er første advarsel

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx