Af - 26/10-16 20:12

Slut med kønsopdelt svømning i AarhusSlut med kønsopdelt svømning i Aarhus

Et flertal i byrådet blev onsdag aften enige om at forbyde kønsopdelt svømning i Aarhus.

storybild

V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration - - - - - I Tingbjerg er flere hundrede piger med indvandrerbaggrund begyndt til svømning, efter Hovedstadens Svømmeklub har kønsopdelt svømmeundervisningen og afskærmet hallens vinduer. Men er det integration eller det modsatte? Tirsdag den 26. April 2016. Her er det (Billede: Sara Gangsted)

Fremover bliver det ikke længere muligt at lave hold med kønsopdelt svømning bag nedrullede gardiner i de kommunale svømmehaller i Aarhus.

Det blev slået fast onsdag eftermiddag, hvor byrådet behandlede et forslag fra Venstre om at forbyde ordningen.

I dag afgøres det: Skal kønsopdelt svømning fortsætte?
I dag afgøres det: Skal kønsopdelt svømning fortsætte?

Hovedargumentet lød, at den opdelte undervisning var med til at skabe parallelsamfund i kommunen, og selvom Socialdemokraterne i første omgang ikke ville lægge sig fast på en holdning til spørgsmålet, så endte de med at lægge stemmer til forbuddet, der dermed fik flertal i byrådet.


Og det glæder forslagets stiller, Gert Bjerregaard (V), der kaldet det et 'vendepunkt i integrationsdebatten'.

- I Venstre har vi længe kæmpet for, at få stoppet kønsopdelt svømning. Vi er bekymrede for, at der kan ske en kvindeundertrykkelse. Det er udansk, og imod de værdier som vores demokrati hviler på, siger han og kalder det 'glædeligt', at Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard er enig i den udlægning.

Danske ironman-kvinder klarer sig godt i VM på Hawaii
Danske ironman-kvinder klarer sig godt i VM på Hawaii

Enhedslisten har hele tiden været kritisk overfor forslaget, og det har onsdagens debat i byrådet ikke ændret på.

- Vi har fået belyst sagen fra alle sider, og alle der ved noget om situationen har sagt, at der absolut intet er at frygte. Det er udelukkende i byrådet, man mener, der er et problem, og at man skal afholde kvinder fra at dyrke fritidsaktiviteter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx