Af Sebastian Kirk - 12/09-17 19:36

'Happy 9/11': Én anholdt for at 'fejre' terror-årsdag i Aarhus'Happy 9/11': Én anholdt for at 'fejre' terror-årsdag i Aarhus

Politiet måtte mandag skride ind over for to mænd, der tilsyneladende fejrede årsdagen for terrorangrebene i USA i september 2001.

storybild

Få sekunder før fly nummer to fløj ind i World Trade Center i New York den 11. september 2001. (Billede: SETH MCALLISTER)

Politiet i Aarhus måtte i går rykke ud til en mindre demonstration foran Banegården i den østjyske storby.

Her stod to mænd og holdt et banner med påskriften 'Happy 9/11' (glædelig 9/11) - på 16-årsdagen for terrorangrebene i USA den 11. september 2001, hvor tusindvis af mennesker mistede livet.

Med sig havde de to mænd desuden en højttaler, der spillede musik, et kommunistisk banner samt et mindre papskilt med teksten 'Krig mod terror = krig mod dig'. Det skriver Lokalavisen Aarhus.

Klokken 15.15 dukkede en patruljevogn dog op og satte en stopper for den bizarre aktion, efter en borger havde anmeldt episoden. Den ene af de to mænd blev efterfølgende anholdt.

»Vi beder dem om at pakke deres bannere ned, og efterfølgende sigter vi én af dem for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Vi kan ikke afvise, at der kommer yderligere sigtelser,« siger Jakob Christiansen, presseansvarlig hos Østjyllands Politi, til Lokalavisen.

Politiet valgte at skride ind for at undgå den ballade, demonstrationen potentielt kunne skabe, siger Jakob Christiansen.

Han fortæller desuden, at de to mænd, der ikke havde anmeldt demonstrationen på forhånd, som man ellers skal, at deres formål var at sætte fokus på den 'opmilitarisering', der er sket siden september 2001.

Lokalavisen Aarhus' hjemmeside kan du se et foto af den lille demonstration, mens den bliver opløst af politiet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lokomotivfører i chok: Drama ved...
bt.dk
Medie: Der ligger udkast til forlig
bt.dk
Vild med dans-stjerne om faderens...
bt.dk
DR ændrer kursen radikalt: 'Den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx