Af Sebastian Bjerring Jensen - 15/07-17 13:42

Asger udlejede sin lejlighed via Airbnb: Pludselig kom der et suspekt rødt lys fra vinduetAsger udlejede sin lejlighed via Airbnb: Pludselig kom der et suspekt rødt lys fra vinduet

Hvide lagner for vinduerne, rødt lys fra soveværelset og dug drivende ned af ruden.

storybild

(Billede: Asger Daugaard/privatfoto)

Ikke ligefrem det syn man håber at blive mødt af, når man tjekker til sin udlejede lejlighed. Ikke desto mindre var det tilfældet for 24-årige Asger Daugaard, der i foråret udlevede et decideret mareridt, da han udlejede sin lejlighed i Aarhus til et moldavisk par gennem tjenesten Airbnb.

Det, der skulle ende med at blive to forfærdelige dage, startede, da Asger pludselig modtog et opkald fra sin far:

»Min far kører forbi min lejlighed på vej mod arbejde, og han kan se, at der er hængt lagner for køkkenvinduerne. Det er underligt, tænker jeg, så jeg kører derned med det samme,« fortæller Asger Daugaard til BT.

LÆS OGSÅ: Overblik: Så mange danske mænd har købt sex hos en luder

Her møder der ham et endnu mere mistænkeligt syn. Han kan se, hvordan duggen driver ned af vinduet, og når han låser sig ind i gården og tjekker vinduet til soveværelset, kan han se, at der er et suspekt rødt lys derinde. Han kan også se, at der er fire mennesker i lejligheden, selvom han jo angiveligt kun har lejet sin lejlighed ud til 'et moldavisk par'. Det får advarselslamperne til at blinke hos aarhusianeren:

»Jeg har jo læst historier om dårlige airbnb-oplevelser, så på det tidspunkt tænker jeg, at det er prostitution. Derfor venter jeg ude foran lejligheden med et par venner i en bil, og vi kan se, hvordan flere forskellige mænd besøger adressen og forlader den igen. Der er ingen tvivl i mit hoved der: Min lejlighed bliver brugt som et bordel,« fortæller han.

LÆS OGSÅ: Luksusluderen Vanessa kan tjene 30.000 kroner på én nat

Først ringer han til Airbnb. »Gå ind til dem,« er svaret. Det føler Asger Daugaard sig ikke tryg ved. Så ringer han til politiet, der besøger lejligheden. De finder umiddelbart ikke noget ulovligt, så de kan ikke hjælpe. Asger Daugaard har brug for beviser.

Så ringer hans telefon. Det er det moldoviske par, der spørger, hvorfor han har tilkaldt politiet. Han benægter. Men så kommer gennembruddet. Når samtalen er slut, kan han nemlig se, at nummeret er identisk med nummeret på en escortannonce, som han har fundet på internettet. 'Alexandra new in Aarhus', står der i annoncen:

Det var beviset, han havde ventet på. Straks ringer Asger Daugaard til Airbnb, og denne gang er de behjælpelige. De lover at kontakte lejerne og sørge for, at de kommer ud. De ringer og sender mails, og efter et par timer østeuropæerne væk. Det er dog ikke et rart syn, der møder den 24-årige mand, når han sammen med et par venner låser sig ind i sin lejlighed igen:

»Det er et ulækkert syn. De har røget helt vildt og tømt en helt airfresher i lejligheden, så man bliver mødt af en mur af dårlig 'bordellugt'. En lugt, der først går væk efter en måned,« fortæller Asger Daugaard.

Selvom de kriminelle lejere kun nåede at bo i lejligheden i to døgn, betaler Airbnb Asger Daugaard for alle 14 dage, som oprindeligt var aftalen. Desuden betaler de også 10.000 kroner for rengøring, udskiftning af sengetøj og flere andre ting, der skulle klares efter de ubudne gæsters hærgen af lejligheden.

Asger Daugaard følte sig utryg ved at være i lejligheden, og der gik flere uger før, det hele kom på afstand. Aarhusianeren har heller ikke haft mod på at udleje sin lejlighed igen efter den ubehagelige oplevelse. Han har dog svært ved at se, hvad han kunne have gjort for at forhindre det:

»Det moldaviske par havde verificeret sig på Airbnb, og de havde endda også én enkelt bedømmelse, der var på fem stjerner. Desuden skrev de en indledende besked, hvor de fortalte, at de skulle bo i lejligheden i to uger, fordi manden skulle læse til tatovør,« fortæller Asger Daugaard.

Finder han igen modet til at udleje sin lejlighed, vil han dog sørge for at have en længere dialog med lejerne, så han måske kan spotte, om de har rent mel i posen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Japanere knuser dansk drøm om ny...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx