Af - 16/09-16 14:18

Yahya Hassan på vej ud af retten: - Vi ses snartYahya Hassan på vej ud af retten: - Vi ses snart

Selv om Yahya Hassan fortsat skal sidde varetægtsfængslet efter sin dom, viste han overskud på vej ud af retten. - Vi er også godt tilfredse, lød det efterfølgende fra forsvareren.

Bildstrecke im Grossformat »

På trods af, at Yahya Hassan lige har fået en dom på et år og ni måneders ubetinget fængsel, så var der plads til smil, da han forlod Retten i Aarhus.

- Vi ses snart, fik han sagt med et smil på læben ud mod sin mor og resten af familien, der stod gemt blandt tilhørerne i retssalen.

Hos Yahya Hassans forsvarer, Michael Juul Eriksen, var der også tydelig tilfredshed at spore, da han efterfølgende gav et par kommentarer til de fremmødte journalister.

- Alt under to år er vi tilfredse med. Det var nærmest, hvad vi havde drømt om, lød det fra ham med henvisning til, at Yahya Hassan kan komme på udgang om en måned og blive prøveløsladt om otte måneder, fordi han allerede har siddet bag tremmer i et halvt år.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Han skal dog også sidde varetægtsfængslet den kommende periode, mens der stadig kan ankes i sagen. Det blev slået fast efter domsafsigelsen, men allerede inden det var smilet kommet frem på digteren, der ellers havde været meget fattet under retssagen.

Men da dommeren forlod lokalet for at vurdere, om han fortsat skulle sidde varetægtsfængslet, fik Yahya Hassan først sendt et stort smil ned mod sin familie og siden ud til de mange journalister, der var fremmødt.

Det kan blandt andet skyldes, at straffen ikke blev på mere end tre års ubetinget fængsel, som anklageren ellers havde krævet.

Yahya Hassan har fået sin dom: Sådan lyder straffen
Yahya Hassan har fået sin dom: Sådan lyder straffen

Ud over de ni måneder skal Yahya Hassan dog stadig betale en masse penge i form af en bøde på 40.000 kroner, en erstatning på 1.800 kroner samt sagens omkostninger. Derudover bliver hans bil og motorcykel konfiskeret.

Yahya Hassan modtog selve dommen, men beslutningen om, at han stadig skal sidde varetægtsfængslet blev kæret til landsretten.

Vidne: - Troede bare, det var en leg
Vidne: - Troede bare, det var en leg


LÆS OGSÅ: Yahya Hassan: - Jeg bliver nødt til at flytte på bøhlandet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx