Af - 07/10-15 14:46

Ydmyge jyder fik opfyldt deres drømmescenarie i ’Løvens Hule’Ydmyge jyder fik opfyldt deres drømmescenarie i ’Løvens Hule’

Aarhus-virksomheden KidUp ville bare vise sig frem i bedste sendetid, men de endte med at få Just Eat-stifter Jesper Buch med ombord, selv om det på papiret var det dummeste valg.

Bildstrecke im Grossformat »

Det bliver mere og mere populært at dele bil og lejlighed med helt fremmede mennesker, og sådan skal det også være med børneudstyr, hvis det står til de fire aarhusianske iværksættere, der har startet KidUp.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

I går aftes var de i ’Løvens Hule’ på DR1 for at fortælle om deres ide, der skal gøre det muligt for forældre at leje barnevognen ud til andre, der står og mangler.

- Det var overvældende at være med til. Vi havde ingen forventninger på forhånd og kom nok med lidt æresfrygt. Som jyde er man jo altid lidt ekstra ydmyg, siger 26-årige Christoffer Immanuel, der er medstifter af KidUp.

Hella og Henrik scorer en million til deres smågeniale børnebogsprojekt
Hella og Henrik scorer en million til deres smågeniale børnebogsprojekt

Han var sammen med partneren Philip Jensen på gulvet foran de fem skarpe investorer, som skulle overbevises om at smide penge i børneudstyrets svar på Airbnb. Eller det var drømmen, for oprindeligt var det ikke grunden til, at de havde tilmeldt sig programmet.

- Det var i første omgang for at få vist ideen frem i bedste sendetid samt at få feedback fra nogle af landets skarpeste investorer. Drømmescenariet var så, at de ville satse på os, men det turde vi ikke sætte forventningerne op efter, siger Christoffer Immanuel.

Det betød dog ikke, at de ville møde op og være uforberedte, så de gennemgik alt og sørgede for, at de havde alle virksomhedens tal klar i hovedet.

- Det skulle sidde på rygraden, så vi kunne svare på alt, hvad de spurgte os om. Pitchen blev gennemøvet ned til, hvilke ord vi skulle lægge tryk på for, at den kunne sidde lige i skabet, siger Christoffer Immanuel om de to minutters intro, som virksomhederne får til at overbevise investorerne.

16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri
16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri

Forberedelsen viste sig at være relativt spildte, for der blev ikke stillet mange af de hårde spørgsmål, som investorerne har til vane at give iværksætterne.

De virkede mere interesserede i at smide nogle penge i projektet. KidUp tilbød dem fem procent af virksomheden for 100.000 kroner, men der blev lynhurtigt budt højere.

Til sidst stod den aarhusianske virksomhed med to valg. Christian Stadil og Tommy Ahlers ville give sammenlagt 500.000 kroner for 25 procent, og Just Eat-stifteren Jesper Buch ville give 200.000 kroner for 10 procent, og han ville ikke have de andre med.

Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at
Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at "ødelægge" dyre sko

Christoffer Immanuel og Philip Jensen endte med at gå med Jesper Buch, selv om det i første omgang gav færre penge i kassen, og selv om de faktisk manglede 500.000 kroner, men de mente, at han var den bedste investor til deres virksomhed.

- Han har specialiseret sig i virksomheder, der er transaktionsbaseret, så han kan bidrage med en enorm viden og netværk på området. Og han har flere Aarhus-baserede virksomheder og arbejder meget med hårdtarbejdende jyder som os, siger Christoffer Immanuel, der også kunne mærke, at Jesper Buch var vældigt interesserede i dem.

- Da han giver os hånden, siger han, at vi er de første, der har fået hans hjerte til at banke så hurtigt, fortæller Christoffer Immanuel.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Myte manet til jorden: Flere flytter væk fra København og Aarhus
Myte manet til jorden: Flere flytter væk fra København og Aarhus

Og måske er det derfor, at der også har været fart på projektet, siden programmet blev optaget. Jesper Buch har mødtes og skypet med KidUp-iværksætterne, og platformen er blevet gennemgået, hvor Jesper Buch har kunnet dele ud af sin erfaring med virksomheder, der minder om KidUp.

KidUp kunne også i forbindelse med programmet tirsdag aften lancere deres hjemmeside, så de nu for alvor er i gang på trods af, at KidUp ikke engang har eksisteret i et år.

Du kan besøge KidUp her.

LÆS OGSÅ: Se listen: Disse 40 danskere har fået medaljer af Dronningen

LÆS OGSÅ: Diskoteksejer får ti års fængsel i stor narkosag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Hobro-stjerne i hård kritik: Råddent...
bt.dk
Milliardæren og Mærsk er væk: Liberal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx