Af - 27/08-15 08:56

Skoler på kant med grundloven: Presser forældre til at købe IT-udstyrSkoler på kant med grundloven: Presser forældre til at købe IT-udstyr

Forældre landet over melder om stigende pres fra skoler til at de - i strid med loven - selv skal købe IT-udstyr til deres poder

storybild

Her på en skole i Odder Kommune har alle eleverne fåŒet udleveret en iPad. I andre kommuner tørrer man regningen af på forældrene - i strid med loven. (Billede: Liv Høybye / POLFOTO)

- Alle børn i den undervisningspligtige alder har ret til fri undervisning i folkeskolen, står der ordret i Grundloven.

Men det blæser en række kommuner på, lyder det nu.

- Vi oplever en stigning i antallet af henvendelser fra fra forældre, der presses af skoler til at købe udstyr i strid med reglerne, siger Mette With Hagensen, der er landsformand i foreningen Skole og Forældre.

Metroxpress er i kommet i besiddelse af et brev fra ledelsen på N.C. Fjordsgades Skole i Aarhus, hvor man vil have computere, tablets eller smartphones i undervisningen.

- Det betyder, at alle elever fremover medbringer eget udstyr til undervisningen, skriver man og understreger dog, at man kan stille nogle 'få enheder til rådighed' til de elever, som ikke medbringer.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Metroxpress har været i kontakt med både undervisningsministeriet og Folketingets Ombudsmand, der begge understreger, at det skal være frivilligt om man vil medbringe IT-udstyr.

- Folkeskolen er gratis. Undervisningsmidler, der er nødvendige for at gennemføre undervisningen, skal stilles gratis til rådighed af kommunen, lyder det fx fra undervisningsministeriet i en generel udtalelse.

Skoleleder på N.C. Fjordsgades Skole, Jette Bjørn Hansen, erkender nu, at man har strammet den i det pågældende brev.

- Jeg men jeg vil godt medgive, at det kunne godt have stået tydeligere, at det er frivilligt, for det er det selvfølgelig. Jeg er med på, at det kan føles som et pres. Så vi vil nu sende en ny skrivelse ud om, at det bestemt er frivilligt, siger hun.

Foreningen Skole og Forældre oplyser, at der er tale om et generelt og stigende problem i hele landet.

Her ses brevet fra N.C. Fjordsgades Skole.

Det er i dette brev, udsendt for nyligt af ledelsen på N.C. Fjordsgades Skole, som man nu erkender var at gå for langt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx