Af - 01/06-16 13:30

Rådmand om ny lufthavn: Projektet er stendødtRådmand om ny lufthavn: Projektet er stendødt

Ny rapport viser store problemer med økonomien bag en ny lufthavn, så nu er det på tide at droppe projektet, mener rådmand.

storybild

Initiativet "Lufthavn til Aarhus" bud på hvordan en ny lufthavn kunne se ud. (Billede: Arkitekttegning)

Det ser sort ud for en ny lufthavn ved Thomasminde nord for Aarhus. En ny rapport viser nemlig flere udfordringer ved projektet, der ellers skulle gøre det nemmere for aarhusianerne at komme i luften.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

I rapporten, der er lavet af Aarhus Kommune i samarbejde med Rambøll, fremgår det, at det vil koste næsten en milliard kroner mere at opføre lufthavnen i forhold til de 2,5 milliarder, en tidligere analyse var kommet frem til.

Desuden vil det være nødvendigt at give et årligt driftstilskud på 75 millioner kroner de første 20 år for at kompensere et underskud på 1,5 milliarder kroner over den periode.

Se videoen: Aarhus-musikere står bag verdens første undervandskoncert
Se videoen: Aarhus-musikere står bag verdens første undervandskoncert

De dårlige nyheder får rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), til at lægge projektet i graven.

- Det vil koste mindst to milliarder af aarhusianernes skattekroner på at drive lufthavnen, og ikke engang der kan man garantere, at den ikke går konkurs, så på den baggrund må projektet være stendødt nu, siger han til metroxpress.

- Hvis der skal findes to milliarder, skal man lukke en helt masse af aarhusianernes velfærd ned, og det vil man ikke kunne argumentere sig ud af, siger rådmanden, der heller ikke tror på, at der længere kan findes flertal for lufthavnen i byrådet.

De skal behandle sagen om lufthavnen inden sommerferien, men først er den nye rapport kommet i høring, så der kan komme en fuld afklaring på mulighederne for en ny lufthavn.

Michelin-restaurant støtter kampen mod kræft: - Det er svært at ignorere
Michelin-restaurant støtter kampen mod kræft: - Det er svært at ignorere

LÆS OGSÅ: Kapitalfond skal hjælpe Mikkeller-øl med at erobre USA

LÆS OGSÅ: Emmanuel møder passagererne med smil og ’sort humor’

LÆS OGSÅ: Power har store planer: Åbner i Aarhus og kigger på disse jyske byer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx