Af - 01/09-15 11:57

Fire gange dyrere da Dronningen gik i land i EbeltoftFire gange dyrere da Dronningen gik i land i Ebeltoft

Syddjurs Kommune bruger 800.000 kroner på dagens Dronninge-besøg. I morgen går regenten i land i Vejle til en fjerdedel af prisen.

storybild

Sådan så det ud da regentparret i maj gik ombord på Kongeskibet Dannebrog i Københavns Havn. (Billede: Krabbe Lars)

Regenparret er i disse dage på det årlige sommertogt, hvor de i år er på endagsbesøg i henholdsvis Syddjurs Kommune, Vejle Kommune og Aabenraa Kommune.

Men der er stor forskel på, hvad de tre besøg koster, viser en aktindsigt som Metroxpress har fået i de tre byer. Mens man i Vejle regner med at holde prisen under 200.000 kroner, har man i Aabenraa afsat 400.000 kroner.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

I Syddjurs, der i dag har Regentparret på besøg, har byrådet godkendt at bruge 792.500 kroner på de seks timer og 20 minutters besøg. Her er det primært de ca. 200.000 på markedsføring og 165.000 på gardehusarer, der trækker prisen op.

GALLERI: Regentparret på besøg i Grønland
GALLERI: Regentparret på besøg i Grønland

Byrådets Jens Rasmussen (SF) har valgt ikke at deltage i besøget, da han mener det er for dyrt.

- Vi har brugt rigtig meget på markedsføring, heste og musik. Jeg synes 800.000 kr. er for voldsomt, og det ender jo på over en million, når vi regner forvaltningens arbejdstimer med. Jeg kunne godt have tænkt mig spareudgaven, som i Vejle, siger han og giver et eksempel på, hvor pengene hellere skulle være brugt.

- Vi sidder lige nu og kigger på, hvor vi kan spare. Her overvejer vi, at lukke en bogbus til yderområderne, da den koster os 300.000 kroner om året. Den kunne vi jo have haft kørende i tre år til den pris. Så i stedet for at vi forsøger at blive kendt for at Dronningen kommer forbi, så skulle vi hellere være kendt for at passer på borgernes penge, siger han.

Også på Rådhuset i Vejle, undrer man sig over Syddjurs Kommunes prioriteringer.

- 800.000? Det lyder helt vildt. Jeg ved ikke engang, hvordan vi skulle kunne bruge så mange penge, lyder reaktionen fra borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) der understreger, at man selvfølgelig også gør noget ud af tingene i det sydøstjyske.

Sarte englændere? Åh nej, hun ryger foran børnene
Sarte englændere? Åh nej, hun ryger foran børnene

- Det skal selvfølgelig være i orden, når Dronnningen kommer forbi, men det skal ikke være ekstravagant. Vores regning ender på maksimalt et par hundrede tusinde, og det er endda højt sat, siger han.

Borgmesteren i Syddjurs Claus Wistoft (V) er ikke vendt tilbage på Metroxpress' henvendelser, men har tidligere udtalt følgende til TV2 Østjylland om sagen:

- 800.000 kroner, det er altid mange penge. Jeg er sikker på, at den oplevelse, der kommer ud af det her for hele Syddjurs Kommune, er en oplevelse, som er pengene værd. Jeg er også sikker på, at det er god markedsføring for Syddjurs Kommune.

Tillykke, Margrethe: Aarhus har købt kage for 50.000 kroner
Tillykke, Margrethe: Aarhus har købt kage for 50.000 kroner


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx