Af - 29/08-15 17:33

GALLERI: Festugens lys-tema virker klart bedst i mørkeGALLERI: Festugens lys-tema virker klart bedst i mørke

'Lys - mere lys' er temaet bag Festugens mange udstillinger, men det kræver mørke og mere mørke for at blive værd at kigge på.

Bildstrecke im Grossformat »

Det svarer lidt til at skyde fyrværkeri af om dagen eller tænde stearinlys til frokosten. Det giver bare ikke den samme effekt uden en smule mørke, og sådan er det også med Festugen og temaet 'Lys - mere lys'.

Aarhus er fuld af udstillinger, der har lyset i centrum, men så skal det også være aften eller nat, før det rigtigt får lov til at skinne igennem.

Du kan selv se forskellen på udstillingerne i lys og mørke i galleriet øverst.

Festugens lys-tema er blandt andet valgt, fordi 2015 er blevet udnævnt til lysets år af Unesco, der blandt andet også laver listen med steder på kloden, der er værd at bevare og passe på.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

I forbindelse med valget af temaet lød det sådan her fra direktør Jens Folmer Jepsen, da det blev offentliggjort på Festugens hjemmeside.

- Festugen vil gerne bidrage til at lyse byen op og spotte steder, så vi ser dem med nye øjne. Festugen vil gerne være med til at højne oplysning med møder mellem mennesker, som har set eller fundet lyset.

- Vi vil ligeledes lede efter de små lyspunkter, der holder hverdagene levende, men ikke være bange for at se ind i mørket og lede efter veje ud i lyset, sagde han.

Udstillingerne kan ses rundt omkring i Aarhus i løbet af hele festugen, og det mest fornuftige er nok at se dem efter mørkets frembrud. Bare et lille råd.

TV:
TV: "Kaos" i Aarhus: Kæmpe-måger invaderer Festugen

LÆS OGSÅ: Festuge i Aarhus: Her er 10 ting du ikke må gå glip af

LÆS OGSÅ: Aarhus-forskere med "vildt" kort: Sådan vil verden se ud uden mennesker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx