Af - 23/09-15 13:24

Efter MX-afsløringer: Parti forbyder studietureEfter MX-afsløringer: Parti forbyder studieture

Afdækningen af, hvordan politikere har rejst for millioner samtidig med de sparer og skærer ned, får nu et østjysk parti til at lave regler på området.

storybild

New York er et af de sksklusive rejsemål for Randers-politikerne, hvilket får Velfærdslisten til at boykotte turene. (Billede: Julie Jacobson)

Metroxpress har de seneste dage afdækket, hvordan politikerne i spareramte Aarhus, har brugt 1.6 millioner kroner på studieture de seneste 15 måneder, samt at regninger til Broadway-musical er sendt videre til skatteborgerne.

Spare-politikere tog til Broadway-musical for skattekroner
Spare-politikere tog til Broadway-musical for skattekroner

Også i Randers rejser politikerne lystigt. Her oplyser kommunen til metroxpress, at skoleudvalget i øjeblikket i Canada. Det samme skal beskæftigelsesudvalget, mens Socialudvalget planlægger en tur til New York.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Det får nu det lokale parti Velfærdslisten, der har socialudvalgets formand Kasper Fuhr som byrådsmedlem, til helt at forbyde turene:

- Politikere valgt for Velfærdslisten deltager ikke i udlandsrejser på kommunens regning, skriver partiet på dets facebook-side og raser over de tre ture.

Spare-politikere rejste for 1.6 millioner
Spare-politikere rejste for 1.6 millioner

- Vi finder det stærkt upassende, at udvalgene på den måde sløser med kommunale midler i en tid, hvor byrådet gennemfører den ene nedskæring efter den anden.

Kasper Fuhr mener, at der er sket et skred.

- Efter at have læst om de her sager, så synes jeg det er tydeligt, at der er sket et skred, hvor byrådsmedlemmer føler det nærmest er en ret at rejse længere og lægnere væk, og det synes vi skal stoppes.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx