Af - 19/01-16 10:42; Opdateret: 19/01-16 13:06

Venligboerne åbner ny café i AarhusVenligboerne åbner ny café i Aarhus

Flygtninge-initiativet fra Vendsyssel slår sig ned i Aarhus med en ny café, der skal være bindeled mellem nytilkomne flygtninge og lokale danskere

storybild

Til venstre: Café Venligbo på Godsbanen får lokaler i de to pavilloner på Godsbanen, der tidligere husede Ungdomskulturhuset. Foto: Café Venligbo Aarhus. Til højre: 28-årige Nawras Hasan er flittig bruger af integrationstiltag i Odder og glæder sig over, at Aarhus nu også får en café for nytilkomne flygtninge.

Det vrimler med iværksættere og nye tiltag på Godsbanen i Aarhus, og nu får det kreative miljø endnu en aktør. Til februar åbner frivilliggruppen Venligboerne nemlig en café, hvor nytilkomne flygtninge og aarhusianerne kan møde hinanden.

- Vi kommer ikke til at gå kommunen i bedene og hjælpe med oversætte breve. Caféen skal være et frirum i hverdagen, hvor særligt nytilkomne flygtninge kan få noget andet med sig end på sprogskolen og til integrationsundervisningen. Flygtninge og lokale danskere får mulighed for at mødes og skabe et netværk, siger Ina Dygaard, der er en af initiativtagerne.


Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Kvinde peger revolver mod kæreste og skyder op i luften
Kvinde peger revolver mod kæreste og skyder op i luften

15 frivillige danskere har indtil videre meldt sig klar til at hjælpe bag cafédisken. Caféen skal udover at sælge kaffe også danne ramme for en række arrangementer på tværs af kulturer.

- Rigtig mange kommer hertil med en masse kvalifikationer og talenter – for eksempel inden for musik. Det vil vi gerne give dem mulighed for at udfolde i caféen, siger Ina Dygaard.

Kommune har brugt mindst 145 millioner kroner på at håndtere flygtninge
Kommune har brugt mindst 145 millioner kroner på at håndtere flygtninge

I Odder har man flere tiltag, der ligner Café Venligbo i Aarhus. Blandt andet en sprogcafé, Café Dansk, og en søndagscafé i kirkecentret. En af brugerne er 28-årige Nawras Hasan, der kom til Danmark fra Aleppo i Syrien for et år siden og nu bor i Odder.

- Jeg synes, caféer for danskere og flygtninge er et meget vigtigt tiltag, som gør integrationen nemmere. Selv har jeg fået nogle nære danske venner gennem caféerne i Odder, som hjælper mig i hverdagen, og så har jeg fået tilbudt en praktikplads gennem caféen, siger Nawras Hasan.

Østjyde kørte flygtninge til færgen: Nu falder dommen
Østjyde kørte flygtninge til færgen: Nu falder dommen

Venligboerne startede som en Facebook-gruppe af frivillige fra Vendsyssel, der ønskede at hjælpe flygtninge godt til rette i Danmark. Siden sommeren 2015 har gruppen spredt sig til resten af landet.

Den nye café i Aarhus får lokaler i de to pavilloner foran Godsbanen, der tidligere husede Ungdomskulturhuset, og vil være åben i eftermiddagstimerne i hverdagen og i weekenderne. Præcist hvornår i februar caféen åbner er endnu uvist.

- Det sidste stykke tid har vi været i gang med at renovere pavillonerne, og så venter vi på en godkendelse fra fødevarestyrelsen, fortæller Ina Dygaard.

Har du lyst til at bidrage? Caféen leder i øjeblikket efter køkkenudstyr og legetøj på Facebook:

Vi arbejder hårdt på at kunne slå dørene op til cafeen til februar. Men vi mangler nogle ting, og vi håber I kan være...

Opslået af Café Venligbo - Aarhus på 17. januar 2016

Peter måtte holde sig – fire toiletter i træk var ude af drift
Peter måtte holde sig – fire toiletter i træk var ude af drift

LÆS OGSÅ: Cykler og bænke sætter byens toiletter ud af drift

LÆS OGSÅ: Prins Henrik-effekten: Swingerklub nyder godt af prinsgemalen

LÆS OGSÅ: Spot Festival er klar med de første navne

LÆS OGSÅ: Kæmpemesse viser vejen for Aarhus' ungdom

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx