Af - 24/05-16 07:38

Unge aarhusianere er glade for at køre sammenUnge aarhusianere er glade for at køre sammen

Ny undersøgelse viser, at unge aarhusianere langt oftere benytter sig af samkørselsordninger end unge i København.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix)

Samkørselsordninger, hvor man kan få et lift af fremmede, er meget mere populære hos aarhusianske unge end hos unge i samme alder i hovedstaden, viser en ny undersøgelse foretaget af Det Økologiske Råd.

Her kan du også booke Gomore, taxa og delebiler på Rejseplanen
Her kan du også booke Gomore, taxa og delebiler på Rejseplanen

Blandt de adspurgte i alderen 18-35 svarede 44 procent af de unge fra Aarhus, at de har benyttet sig af en samkørselsordning. Til sammenligning er tallet for København/Frederiksberg 24 procent.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Undersøgelsen er blevet foretaget som et del af en Det Økologiske Råds nye kampagne, som har til hensigt at fremme fleksibiliteten, når det kommer til folks transportvaner i de store byer. Og blandt alternativerne til at tage bilen er samkørselsordninger altså.

- Formålet med kampagnen er først og fremmest at få folk – især unge – til at blive mere fleksible i deres valg af transport. Vi er i en situation med massetilflytning til København og de andre større byer, og derfor kommer vi ikke uden om, at transportmængden vil stige de kommende år, siger transportmedarbejder hos Det Økologiske Råd Jeppe Juul.

At de aarhusianske unge er særligt glade for at bede fremmede om et lift, er de ikke synderligt overraskede over hos samkørselstjenesten GoMore.

- Der er en grund til, at byen er blevet udvalgt som testby for regeringens nye strategi for deleøkonomi. Vi ser Aarhus som lidt af et dansk flagskib på det punkt. Det kommer dog en smule bag på mig, at forskellen er så stor i forhold til København, siger presseansvarlig Rasmus Carlsen.

I undersøgelsen svarede deltagerne blandt andet også på, hvad der er vigtigst for dem i forhold til valg af transportform. Se resultatet her:

LÆS OGSÅ: Farvel og tak: Delebiler drøner ud af København

LÆS OGSÅ: Aarhus får sin første delebil på strøm

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx