Af - 31/10-16 14:06; Opdateret: 31/10-16 14:17

Musical mod børnecancer: Fra idé til premiere på 24 timerMusical mod børnecancer: Fra idé til premiere på 24 timer

Konceptet er simpelt, men intenst. En musical skal komme til live fra idéudvikling til premiere på 24 timer. Overskuddet fra den første af sin slags i Danmark går til Børnecancerfonden.

storybild

I aften klokken 20 går det løs. Alle involverede har på det tidspunkt haft 24 timer til at lave en musical fra bunden. (Billede: PR)

Sent i aftes mødte 37 skuespillere, instruktører, kapelmestre, musikere med mere op på Teatret Svalegangen med ideer, til hvad der i aften klokken 20 gerne skulle blive til fire musicals a 20 minutters varighed. Konceptet hedder Teater24, alle involverede er frivillige og overskuddet går ubeskåret til Børnecancerfonden.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Konceptet går i sin enkelthed ud på, at alle involverede låner sit talent ud i 24 timer i en god sags tjeneste. I dette tilfælde er det en musical, hvor overskuddet så går til Børnecancerfonden. Ideen har jeg fra konceptet The 24 Hour Plays, der udsprang i New York for over 15 år siden og som nu er udbredt til det meste af verden, siger idémanden bag Teater24, Hans-Christian Leonhard.

Farshad: En kamp, der går mig meget på
Farshad: En kamp, der går mig meget på

Han fortæller, at de frivillige havde fået lektier for inden mødet i går klokken 23. Skuespillerne skulle for eksempel møde op med et stykke kostume, to rekvisitter, en karakter-idé og 8-10 takter, de skulle fremføre. Efter en kort idé-runde gik det store maskineri så i gang.

Team Rynkeby donerer rekordbeløb til børnecancer
Team Rynkeby donerer rekordbeløb til børnecancer

- Efter mødet blev holdene udpeget og alle andre end komponister og tekstforfattere sendt hjem i seng. De havde så til klokken syv om morgenen, hvor jeg trækker papirerne ud af hænderne på dem og overdrager det til instruktørerne og kapelmestrene, siger idémanden.

Klokken ni møder skuespillerne ind igen, og så skal der ellers bare øves og øves indtil premieren klokken 20. Til spørgsmålet om, hvad der vil ske, hvis de ikke når at blive færdige, svarer Hans-Christian Leonhard kontant.

Kardashian overrasker danske Christina på tv: - Jeg hepper på dig
Kardashian overrasker danske Christina på tv: - Jeg hepper på dig

- Det er ikke en option. Det er lidt ligesom en avis - den udkommer bare, siger han og fortæller, at visionen er, at han kan lave det to gange om året på skift i henholdsvis København, Odense og Aarhus.

Danskerne sender rekordmange penge til kræftkampen
Danskerne sender rekordmange penge til kræftkampen

Her støtter 60 danske soldater en god sags tjeneste
Her støtter 60 danske soldater en god sags tjeneste


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx